Zelenski, primele declarații după rezultate exit-poll: „Tuturor țărilor post-sovietice, uitați-vă la noi, totul e posibil!”

Vladimir Zelenski, cel pe care rezultatele exit-poll-urilor îl arată drept învingător categoric al turului II și noul președinte ales al Ucrainei, a ieșit cu primele declarații după anunțarea rezultatelor.

În cadrul unui briefing susținut imediat după anunțarea exit-poll-urilor care arată că a obținut în jur de 73% în turul II al alegerilor prezidențiale, Zelenski a declarat, adresându-se către țările post-sovietice, că „totul este posibil”.

„Atât timp cât încă nu sunt oficial președinte, o pot spune în calitate de cetățean al Ucrainei. Tuturor țărilor post-sovietice: uitați-vă la noi – totul e posibil”, a spus Zelenski, citat de Unian.

Menționăm că, potrivit celor două exit-poll-uri realizate în Ucraina, Zelenski a obținut voturile a 72%-73% dintre alegători, iar contracandidatul său, actualul președinte Petro Poroșenko – 25-27%.

Sursa:jurnal.md

(24 accesari)

Articole similare

Eveniment

Dinu Plîngău: În următoarele luni vom merge în teritoriu pentru a pune bazele resetării Platformei DA

Eveniment

Cum au votat cetățenii RM la europarlamentare: PNL a luat cele mai multe voturi, PSD – rezultate modeste

Eveniment

Năstase, la Viena: A cerut organelor austriece și europene să demareze anchete privind frauda bancară și spălările de bani

Eveniment

Blocul ACUM invită PSRM la discuții

Eveniment

Năstase: „Avem o obligație față de tinerii schilodiți pe 7 aprilie; Nu putem accepta ca torționarii să rămână la putere”

Eveniment

Istoric despre masacrul de la Fântâna Albă: Este una din cele mai sângeroase pagini din istoria românilor

1 comentariu până acum

 1. TRĂDARE PENTRU UN IEPURE DE CÂMP?

  Oamenii, care cât de cât înțeleg despre ce este vorba, nu pot să nu perceapă că într-o țară CAPTURATĂ de un oligarh, ca uzurpatorul Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk sistemul de vot mixt este dăunător, minciunos și profund nedrept. Atât în țara vecină Ucraina, cât și în România s-a trecut relativ recent de la sistemul de vot mixt la cel majoritar pe liste de partid. Acest lucru nu s-a făcut de flori de cuc, ci anume din cauza nocivității acestui sistem în țări cu oligarhi
  puternici și baroni locali.

  Tuturor, celor care mai tragem din când în când cu coada ochiului la televiziunile uzurpatorului Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk, ținem minte cum, căcatul de mâță academic dihorul Nicolae Dabija făcea agitație pentru votul nominal, care pe jumătate și este votul mixt. Oare acest septuagenar germănos n-a putut să se consulte cu colegii scriitori din Țara Mamă România despre votul nominal și respectiv mixt, dacă nu-i ajungea mintea proprie?

  Că dihorul septuagenar Nicolae Dabija a rămas surd și la recomandările insistente ale Comisiei de la Veneția pe această temă nu ne mai uimește, cunoscând lăcomia fără margini, fățărnicia și cinismul acestu-i „ins înrăit, veninos și cinic”, vorba scriitorului Constantin Cheianu. Academicianul trădător al poporului moldovenesc Nicolae Dabija nici măcar n-a candidat pe vreuna din circumscripțiile electorale. Uzurpatorul Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk și-a plătit fostul său șef de campanie pentru votul nominal (mixt), căcatul de mâță Nicolae Dabija în bani, foarte mulți
  bani și desigur un iepuraș de câmp, ca premiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *