2.2 C
Chișinău
miercuri, 29 martie, 2023

William Hague: Acordul de Asociere RM-UE trebuie semnat cât mai curând

Must read

Comentarii recente

start_1170644Marea Britanie continuă să insiste pe semnarea cât mai rapidă a Acordurilor de Asociere ale Republicii Moldova și Georgiei cu Uniunea Europeană.

Declarația a fost făcută de către ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, William Hague.

„În cadrul UE, purtăm discuții pe marginea problemelor economice cu țările din Europa de Vest, dar și cu alte state. Georgia și Republica Moldova se vor bucura de toate beneficiile odată cu asocierea la Uniunea Europeană, la fel ca și toate statele care au semnat asemenea acorduri”, a declarat William Hague în cadrul unei conferințe pe tema globalizării, susținută la Londra.

Referindu-se la Ucraina, șeful diplomației de la Londra a declarat că Marea Britanie este încă implicată în procesul politic, dar nu a comentat cu privire la termenele de semnare a unui acord de Asociere cu Ucraina.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană va fi semnat pe 27 iunie la Bruxelles. Inițial, semnarea acordurilor era planificată pentru august-septembrie 2014. Ulterior însă procesul a fost grăbit în contextul situației tensionante din Ucraina și a provocărilor din partea Rusiei.

După semnare, documentul urmează să fie ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova, de către legislativele celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, dar şi de către Parlamentul European.

sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri