9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Vladimir Putin informează oficial Parlamentul în legătură cu cererea Crimeei şi se declară dispus să ratifice un acord privind integrarea peninsulei în Rusia

Must read

Comentarii recente

Владимир-Путин1Preşedintele rus, Vladimir Putin, a informat oficial Parlamentul şi Guvernul rus în legătură cu cererea Crimeei de a face parte din Rusia, prima etapă legislativă necesară pentru a putea integra peninsula în Federaţia Rusă, a anunţat marţi Kremlinul. Putin s-a declarat oficial dispus să ratifice un acord care prevede integrarea în Rusia a Crimeei, transmite AFP, citat de Mediafax.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat oficial dispus să ratifice un acord care prevede integrarea în Rusia a Crimeei, peninsulă din sudul Ucrainei, într-un document publicat marţi pe site-ul Kremlinului.

În acest document, preşedintele rus cere puterilor publice ruse (Guvernului şi Parlamentului) să aprobe un astfel de acord şi consideră „oportun” să îl ratifice. El a semnat, luni, decretul de recunoaştere a independenţei republicii rusofone din sudul Ucrainei, deschizând calea alipirii sale la Federaţia Rusă.

Putin a informat cele două Camere ale Parlamentului, Duma şi Consiliul Federaţiei, precum şi Guvernul rus, conform Constituţiei ruse, a anunţat Kremlinul.

Luni seara, preşedintele rus a semnat un decret prin care este recunoscută independenţa peninsulei separatiste ucrainene Crimeea, sfidând ţările occidentale care nu recunosc rezultatele referendumului de duminică.

În termenii dreptului internaţional, recunoaşterea Crimeei drept stat independent este o etapă necesară pentru integrarea sa în Rusia. Aceasta va face obiectul unui acord între două state independente.

Putin urmează să vorbească marţi pe această temă în faţa celor două Camere ale Parlamentului rus, a liderilor regiunilor ruse şi a reprezentanţilor societăţii civile, potrivit Kremlinului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri