27.7 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Vlad Țurcanu: Actuala guvernare nu mai beneficiază de încrederea Uniunii Europene

Must read

Comentarii recente

Sistarea finanțării din partea Uniunii Europene pentru reformarea justiției în Republica Moldova reprezintă un semn că actuala guvernare nu mai beneficiază de încredere la Bruxelles, este de părere analistul Vlad Țurcanu.

Invitat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, expertul a menționat că anunțul făcut ieri de Uniunea Europeană că nu va mai transfera Republicii Moldova o tranșă în valoare de 28 de milioane de euro, marchează sfârșitul unei etape în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Vlad Țurcanu.

„Acest anunț al Uniunii Europene marchează, de fapt, sfârșitul unui ciclu în istoria recentă a raporturilor dintre Bruxelles și Chișinău în procesul de integrare europeană al Republicii Moldova. Un lucru care era previzibil de ceva vreme, pentru că un eșec al cooperării cu Uniunea Europeană devenise aproape iminent vara trecută, când autoritățile de la Chișinău au votat modificarea Codului electoral în pofida recomandărilor care au venit de la Comisia de la Veneția și de la Comisia Europeană. Acum, puterii actuale i s-a transmis cu text aproape deschis că nu mai poate beneficia de încrederea Uniunii Europene”, a declarat Vlad Țurcanu.

În opinia lui Vlad Țurcanu, oficialii europeni vor păstra totuși o relație de protocol cu actuala putere de la Chișinău, în așteptarea rezultatelor alegerilor parlamentare, pentru a relua parteneriatul moldo-european cu viitoarea guvernare.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri