20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Usatîi dezvăluie cum Plahotniuc a păcălit autoritățile moscovite și a obținut cetățenia Rusiei

Must read

Comentarii recente

plahotniuc pasaport rusOligarhul Vladimir Plahotniuc deține și cetățenia rusă, pe care a obținut-o mințind autoritățile ruse despre identitatea sa. Cel puțin asta spune liderul Partidului Nostru Renato Usatîi.

Potrivit primarului de Bălți, Plahotniuc ar fi spus autorităților de la Moscova că locuiește în regiunea separatistă Transnistria, unde activează în calitate de tâmplar.

„Plahotniuc a obținut cetățenia Federației Ruse în baza unor acte, în care a indicat că este cetățean care locuiește în Transnistria și lucrează în calitate de tâmplar. A solicitat pașaport rusesc declarând că vrea să călătorească în străinătate, ca orice cetățean al regiunii separatiste”, a spus Usatîi în cadrul unei emisiuni de la N4.

De menționat că, anterior au apărut informații în presă cum că Plahotniuc ar deține cetățenia României și Federației Ruse. Președintele Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a prezintat și copia pașaportului rus al lui Plahotniuc.

Potrivit lui Năstase, Vladimir Plahotniuc, care deținea și cetățenia română, cu identitatea Vladimir Ulinici, „și-a ascuns identitățile și cetățeniile obținute pe bază de date și documente false, în condiții misterioase, urmărind interese oculte și obținerea dividendelor economice și mai ales politice”.

„Cetățeni rusă obținută ca și salahor din Tiraspol, era pasul decisiv de a se apropia de Kremlin”, comenta anterior Năstase.

Pașaportul rusesc al lui Plahotniuc Vladimir Gheorghe, născut la 1 ianuarie 1966, a fost eliberat la 19 octombrie, 2005, de autoritățile din Moscova. Data nașterii este identică celei specificate în actele emise de Republica Moldova.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri