cheianuMAI PE SCURT, ce s-a întâmplat ieri, 4 octombrie? Am învins ori am pierdut? Protestul va avea efecte pozitive pentru noi şi pentru ţară ori nu va avea nici unul? Ştiu că lumea s-a împărţit în două, în cei care consideră protestul de ieri o victorie şi cei care îl cred o înfrângere.

Victorie pentru că le-am demonstrat guvernanţilor forţa noastră şi că dacă am fi dorit, puteam ocupa ieri şi Parlamentul şi cuibul lui Plahotniuc. Victorie pentru că le-am văzut toată frica bandiţilor de la guvernare, care au adus toată poliţia din ţară la Chişinău. Victorie pentru că am reuşit să evităm vărsările de sânge. Aşa gândesc cei care consideră ziua de ieri o victorie.

„Înfrângere”, zic cei care îşi doreau ieri nişte acţiuni mai hotărâte şi mai brutale şi care se aşteptau că vom ocupa una sau mai multe instituţii de stat. Sunt acei care ieri nu vroiau să plece de lângă Parlament, care vroiau să pătrundă în bârlogul lui Plahotniuc şi care seara nu vroiau să părăsească PMAN. Vreau să le spun acestor oameni că îi înţeleg foarte bine, şi eu mă aşteptam că vom ocupa vreo una din clădirile de stat. Mai mult, din câte ştiu, şi cei din Platforma DA admiteau posibilitatea de a intra în Guvern ori Parlament. Dar aţi văzut ce forţe impresionante au adunat bandiţii în faţa guvernului?

Eu admit că dacă toţi cei care eram în piaţă porneam înspre cordoanele de poliţişti, până la urmă le-am fi spart şi am fi pătruns în guvern, dar sunt convins că asta s-ar fi produs cu preţul unor vărsări de sânge, ba chiar şi a unor victime. Mai ales dacă ţinem cont că printre protestatari erau infiltraţi şi provocatori. Nu cred că am fi evitat devastarea clădirii guvernului, mai mulţi lideri şi protestatari ar fi fost arestaţi. După care bandiţii ar fi introdus legea excepţională, care interzice orice protest, care instituie cenzura în mass media şamd. Aţi auzit ce a zis într-un interviu unul din principalii lingători ai lui Plahotniuc Ghimpu: că trebuie introdusă legea excepţională!

Sursa:jurnal.md

(54 accesari)