9.2 C
Chișinău
luni, 29 noiembrie, 2021

UE încearcă să creeze un dialog între guvernare şi popor; Andrei Năstase: „Cei care sunt problema nu pot fi şi soluţia; Dialogul a fost profanat anume de guvernanţi”

Must read

Comentarii recente

Andrei nastase forumDelegaţia UE a organizat astăzi o întâlnire între câţiva reprezentanţi ai Comisiei Europene, aflaţi la Chişinău pentru a examina starea de lucruri, şi liderii opoziţiei – Andrei Năstase, Maia Sandu, Igor Dodon şi Renato Usatîi.

În cadrul întrevederii care a avut loc la sediul Delegaţiei UE, reprezentanţii opoziţiei le-au spus oficialilor europeni că actuala guvernare nu face decât să mimeze reformele şi că schimbarea poate avea loc doar prin alegeri anticipate.

„Ei încearcă totuşi să realizeze dialog între guvernare şi popor, spunând că această guvernare este dispusă la dialog. Am explicat că acest dialog a fost profanat anume de guvernare, pentru că la toate chemările noastre, inclusiv după rezoluţia Forumului Civic din 29 ianuarie, aţi văzut că nu a existat niciun răspuns. Mai mult decât atât, tentativa de a discuta cu societatea civilă s-a soldat cu două chesiuni – unu: guvernarea a ales să vorbească doar cu unii, cu ONG-urile, şi doi: a încercat să corupă aceste ONG-uri. Iată ce înseamnă dialog pentru această guvernare criminală, controlată doar dintr-un singur punct de coordonare”, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, după întrevedere.

Potrivit lui Andrei Năstase, guvernanţii încearcă acum să dea vina pe protestatari pentru toate problemele din ţară. „A rămas să mai spună că opoziţia a furat miliardul, că în rest le-au spus pe toate. Că opoziţia se face vinovată de criza economică şi politică, că opoziţia e vinovată genocidul social la limita căruia se află populaţia RM. Am menţionat că cei care sunt cauza problemelor nu pot fi şi soluţia rezolvării acestei probleme”, a mai spus Andrei Năstase.

„Ceea ce vedem astăzi, demisia procurorului general, care va fi înlocuit probabil de o altă sculă a lui Plahotniuc, adoptarea legii cu privire la procuratură, sunt mimări în disperare pentru că au nevoie de finanţare. Şi aşa înţeleg ei să obţină această finanţare, prin miciuni şi mimări. Domnul Tapiola înţelege cel mai bine ce reprezintă aceşti bandiţi, cred eu. Dumnealui înţelege tot şi, din păcate, Lupu şi Ghimpu umblă prin Europa şi spun că Tapiola încurcă reformelor”, a punctat Andrei Năstase.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri