12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Traian Băsescu, despre lista „bursierilor” de la Nobil: „Instituţiile din RM ştiu foarte bine cine sunt clienţii lui Plahotniuc”

Must read

Comentarii recente

traian basescuInstituţiile din RM cunosc foarte bine cine sunt „clienţii” oligarhului Vladimir Plahotniuc, afirmă Traian Băsescu. Fostul preşedinte al României a fost rugat să comenteze acest lucru în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV.

„Pentru că aţi exprimat odată, într-o declaraţie, că ar exista o listă şi o cunoaşteţi foarte bine… Cine din Republica Moldova, dar şi din România, au fost bursieri la hotelul Nobil? Iar aşa cum pentru RM problema numărul 1 este acum scoaterea statului din captivitate, cred că aţi face un mare serviciu fâcând publică această listă, pentru ca şi la noi şi la dvs să mai facem curăţenie în clasa politică”, a menţionat analistul politic Victor Ciobanu.

„Vă daţi seama acum că n-o să vorbesc despre persoane. Dar vă spun în mod cinstit: nu l-am cunoscut niciodată pe acest Plahotniuc, dar vreau să ştiţi că statul trebuie eliberat de acest Plahotniuc. Am fost un susţinător al faptului că RM trebuie să aibă un Guvern, pentru că nici măcar România nu vă putea ajuta financiar în lipsa unui guvern stabil. Despre UE, FMI nici nu vorbim, că ele sunt mai reci faţă de RM. Dar nu mă puneţi s-o fac pe cel care substituie instituţiile de stat în RM, care ştiu foarte bine cine sunt clienţii lui Plahotniuc. Aceste instituţii vor ajunge să fie nevoite să-şi facă treaba, aşa ca instituţiile din România”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte român a mai făcut, acum două luni, declaraţii în acest sens, privind legăturile anumitor oameni politici din România cu oligarhul Vladimir Plahotniuc. „Sunt constrâns de legea care nu-mi permite, ca fost şef al statului, să divulg secrete pe care le-am aflat când ocupam funcţia. Dar s-ar putea ca, pe fondul agravării situaţiei din Moldova, în interesul ţării, să renunţ la aceste obligaţii. Îi avertizez acum pe slugoii lui Plahotniuc din România: ştiu cine din România a mâncat din mâna lui Plahotniuc şi cine mănâncă şi acum. Încetaţi cu susţinerea lui Plahotniuc în România. Punct!”, a tunat fostul preşedinte al României la un post TV de la Bucureşti. Întrebat la cine se referă, acesta a recunoscut că este vorba despre politicieni, în primul rând. „Totul are o limită. O Moldovă destabilizată de Plahotniuc înseamnă un risc de securitate naţională pentru România”, a declarat atunci Băsescu.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri