20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Tertipurile duplicitare ale președintelui Academiei de Științe Gheorghe Duca

Must read

Comentarii recente

duca si plahotniuc„Duca a trădat și comercializat tot ce se poate comercializa în cadrul instituției pe care o conduce: de la acordarea titlurilor de academician pînă la „facerea de pomene” pe pagina web a Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Printre ultimele acțiuni extrem de controversate ale actualului șef al Academiei se înscrie decizia de a-l omagia pe pagina oficială a AȘM pe Serghei Sidorenco, unul dintre demnitarii de rang înalt din perioada sovietică și unul dintre autorii care au stat la baza organizării Foametei în anii 1946-1947, soldată cu moartea a peste 150 de mii de locuitori din Basarabia, dar și organizării deportărilor a peste 40 mii de basarabeni în 1949”, este de părere scriitorul Andrei Strâmbeanu, opinie enunțată în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de pe postul Vocea Basarabiei.

Remarcăm că textul elogios la adresa odiosului activist a stîrnit reacții vehemente în presă și societatea civilă, pentru ca recent să fie șters de pe site-ul AȘM.

„Mai mult, acest Serghei Sidorenco nici măcar n-a activat în cadrul Academiei, iar Duca își exprimă respectul și recunoștința față de el, care, potrivit lui Duca, „a lăsat după sine doar amintiri plăcute”.

În acest context, nu pot să nu menționez actul de trădare pe care l-a făcut Gheorghe Duca în 2001, pe atunci șeful Comisiei Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass-media în cadrul Parlamentului, cînd i-a acordat ultimul vot care îi lipsea președintelui Voronin pentru a putea scoate din uzul Nomenclatorului oficial termenul de „limba română”. În scurt timp, Gh. Duca a fost numit în funcția de ministru la bănosul Minister al Mediului, iar apoi în cea de președinte al și mai bănoase Academii de Ştiinţe a Moldovei”, a subliniat  Andrei Strâmbeanu.

Sursa: voceabasarabiei.net

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri