-3.9 C
Chișinău
joi, 20 ianuarie, 2022

Tănase și Poalelungi, complicii atacurilor raider

Must read

Comentarii recente

pageSchema unui atac raider împotriva Băncii de Economii a fost realizată de către președintele CC, Alexandru Tănase, președintele CSJ, Mihai Poalelungi, Victor Berlinschi, reprezentantul acționarilor minoritari la BEM și o judecătoare de la Curtea de Apel. Informația a fost oferită pentru Jurnal TV de către Secretarul Comisiei Parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, Ion Butmalai.

„La întoarcerea sa de la Strasbourg, Mihai Poalelungi a continuat să presteze servicii de logistică și consultanță beneficiarilor atacurilor raider, indicând asupra modului în care urma a se proceda, astfel încât victimele atacurilor reider să nu-și mai poată recupera proprietățile pierdute prin instanțele de judecată din Moldova, dar și să fie condamnate definitiv la închisoare, amânând prin influența pe care o are și examinarea dosarelor în instanțele internationale”, dezvăluie Butmalai.

Potrivit informațiilor deținute de SIS, după ce 18,5% din acțiunile Băncii de Economii deținute de două societăți moldovenești Zilena Com și Minerva au ajuns în proprietatea firmelor off-shore controlate de Plahotniuc (Rietel Limited şi Lectom LTD), soluția legalizării lor, prin ocolirea interdicțiilor legale stabilite de Banca Națională și CNPF, a fost identificată tot de către Mihai Poalelungi şi Alexandru Tănase.

Analiștii politici comentează că Republica Moldova ca stat de drept nu mai există. S-a pus capac democrației. Fostul judecător Gheorghe Susarenco afirmă că este nevoie de o anchetă obiectivă de către oamenii care țin cu adevărat la această țară, pentru a verifica corectitudinea informației venite la SIS.

Ion Butmalai a solicitat Procuraturii Generale să pornească o anchetă și să prezinte un raport în acest sens Legislativului.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Domnilor deputaţi din PLDM, PCRM şi reformatorii di PL, treziţi-vă, debarasaţi-vă de orgoliiile personale şi întreprinde-ţi ceva pentru a aduce ţara într-un făgaş normal, pentru ce noi alegătorii, indiferent de viziunile dvs, vă vom răsplăti cu încrederea în alegerile următoare. Oare nu vedeţi că bandiţii şi mafioţii distrug ţara, cum grindina – culturile agricole încă firave? Oare chiar mafioţii Plahotniuc, „boierul şi marele domnitor” de la Curtea Anticonstituţională – Săşuca Tănase Coruptul, marele ” patriot” – descreeratul Ghimpu, Lupu şi alţii, nu pot fi demişi şi puşi la dubă ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri