12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Ştefan Urâtu, despre fraudarea ultimelor scrutine: „Listele au fost, practic, dublate”

Must read

Comentarii recente

uratuAtât alegerile parlamentare din 2014, cât şi cele locale din 2015, au fost fraudate, susţine membrul Comisiei Electorale Centrale, Ştefan Urâtu. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Interpol, la TV7.

Potrivit lui Urâtu, în special ar fi fost fraudate alegerile locale din 2015, când cota fraudelor în unele localităţi ar fi fost în proporţie de 20 la sută. „Pot să vă comunic cu siguranţă că alegerile locale, pe localităţi, au fost fraudate de la 5 la 20 de procente”, a precizat el.

Ştefan Urâtu afirmă că schema fraudei constă în includerea aceleiaşi persoane de mai multe ori în listele electorale, făcându-se unele modificări în nume sau prenume. „De exemplu, într-un caz era scris cu „i”, în altul cu „e”. Vasile mai putea fi găsit în lista electorală şi Vasili, Rotaru mai figura şi ca Rotari. Într-o listă electorală de 200 de alegători am descoperit peste 20 de cazuri de includere repetată în listă. În unele cazuri o persoană figura pe listele din trei circumscripţii electorale. Listele practic au fost dublate”, a declarat Ştefan Urâtu.

Membrul CEC a spus că a încercat de mai multe ori să obţină acces la listele electorale, pentru a le studia, însă i-a fost îngrădit accesul. „În cele din urmă, m-am adresat în instanţa de judecată, însă cererea mi-a fost respinsă pe motiv că sunt date cu caracter personal”, a precizat Ştefan Urîtu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri