-2.3 C
Chișinău
marți, 6 decembrie, 2022

Socor: Plahotniuc, sursa principală a cancerului, corupţiei şi disfuncţionalităţilor din Guvern

Must read

Comentarii recente

vladimir-socorSistemul politic din Republica Moldova, şi anume guvernarea s-a dovedit falimentară, iar Vladimir Plahotniuc este sursa principală a cancerului, corupţiei şi disfuncţionalităţilor din Guvern. Declaraţia a fost făcută de analistul Fundaţiei Jamestown, Vladimir Socor, într-un interviu pentru ziare.com.

În această ordine de idei, expertul a menţionat că principalul beneficiar al justiţiei şi organelor de drept este partidul condus neoficial de Vladimir Plahotniuc.

De asemenea, analistul politic a vorbit şi despre rezultatele alegerilor locale din Republica Moldova. Astfel, acesta a spus că „victoria lui Renato Usatîi la Bălţi era aşteptată din momentul în care autorităţile i-au permis acestui interlop să candideze la alegerile locale”, accentuând că „Republica Moldova se va confrunta cu un pericol potenţial de fragmentare teritorială”.

Mai mult, sursa afirmă că „rezultatele alegerilor din acest oraş declanşează îngrijorări privind o nouă iniţiativă de obţinere a autonomiei locale”.

Totodată, analistul a adăugat că rezultatele alegerilor din Orhei, acolo unde Ilan Shor, un om de afaceri, implicat în dispariţia unui miliard de dolari de la trei bănci, a fost ales primar, sunt „o surpriză neplăcută”.

În acest context, Vladimir Socor a notat că „locuitorii oraşului Orhei pare-se că nu au fost prea mult deranjaţi nici că Ilan Shor nu are prea mult de-a face cu Republica Moldova, nici că e suspectat şi urmărit de instituţiile de anchetă”, precizând că în acestă localitate a „triumfat corupţia”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri