16 C
Chișinău
marți, 17 mai, 2022

Slusari, despre tărăgănarea publicării raportului Kroll 2: „Probabil că fără următorul protest puternic riscăm să nu aflăm cine sunt hoţii”

Must read

Comentarii recente

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, afirmă că ar putea fi nevoie de un nou protest de amploare pentru a determina autorităţile să publice raportul Kroll 2, care urmează să verse lumină peste furtul miliardului de dolari din sistemul bancar.

„8 decembrie 2017. Kroll 2 aşa şi nu este publicat. Kroll 1 a apărut după un protest de amploare din 3 mai 2015. Probabil că fără următorul protest puternic riscăm să nu aflăm cine sunt acei hoţi, pentru care noi, copii şi nepoţii noştrii suntem obligaţi să achităm circa 25 de miliarde de lei”, afirmă Alexandru Slusari.

Declaraţiile vin în situaţia în care rezultatele investigaţiei Kroll privind jaful secolului întârzie să apară, în pofida asigurărilor guvernatorului BNM, care promitea că informaţiile vor fi publicate încă în luna octombrie a acestui an.

Acum o lună, Banca Naţională anunţa că raportul de investigaţie a companiilor Kroll şi Steptoe&Johnson este în fază finală de redactare şi urmează să fie transmis în următoarele câteva săptămâni. În ceea ce priveşte publicarea raportului Kroll 2, BNM precizase că „părţile au discutat despre importanţa informării publicului şi partenerilor de dezvoltare despre rezultatele investigaţiei, dar şi necesitatea de a proteja derularea anchetei şi de a nu prejudicia şansele de recuperare a activelor delapidate” şi că aceste „consultări la subiectul transparentizării şi prezentării concluziilor raportului de investigaţie vor continua”.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri