22.7 C
Chișinău
vineri, 1 iulie, 2022

Siegfried Mureşan, către autorităţile RM: „Depinde doar de voi dacă banii vor ajunge cât mai repede la oameni; Măriţi numărul secţiilor de vot în Diaspora”

Must read

Comentarii recente

Uniunea Europeană vrea să ajute cât mai mult cetăţenii Republicii Moldova – acesta este mesajul principal pe care l-am transmis astăzi liderilor politici cu care ne-am întâlnit în timpul vizitei la Chişinău. Declaraţia a fost făcută de către europarlamentarul român Siegfried Mureşan, care conduce o delegaţie a Comisiei pentru Bugete din cadrul Parlamentului European.

Totodată, Siegfried Mureşan spune că fondurile europene vor ajunge în Republica Moldova doar după ce autorităţile de la Chişinău vor organiza alegeri corecte şi transparente.

„Avem cel puţin 284 de milioane de euro fonduri europene pentru Republica Moldova în perioada 2017 – 2020. Depinde doar de voi ca banii să ajungă cât mai repede la oameni. Măriţi numărul secţiilor de vot în Diaspora. Este inacceptabil ca cetăţenii Republicii Moldova care doresc să voteze în Diaspora să fie lăsaţi fără buletine de vot”, a menţionat Siegfried Mureşan.

Amintim că în perioada 3-6 aprilie curent, europarlamentari din Comisia pentru Bugete efectuează o vizită în Republica Moldova.

Delegaţia Parlamentului European, constituită din 13 eurodeputaţi, este condusă de Laima Liucija Andrikienė din partea Comisiei pentru Afaceri Externe şi de deputatul european Siegfried Mureşan din partea Comisiei pentru Afaceri Externe.

Scopul vizitei este de a evalua gradul de onorare a obligaţiilor şi angajamentelor asumate de Republica Moldova faţă de Consiliul Europei. Oficialii se vor documenta cu privire la evoluţiile politice din Republica Moldova, pregătirea alegerilor parlamentare şi modificările legislative referitoare la democraţie, statul de drept şi drepturile omului.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri