14.4 C
Chișinău
luni, septembrie 20, 2021

Senatorul Dan Şova poate fi REŢINUT şi arestat preventiv în dosarul CET Govora. Dan Şova s-a prezentat la DNA, după avizul Senatului

Must read

Comentarii recente

sova roSenatorul Dan Şova a venit la DNA, joi, după ce Senatul a avizat cererea de reţinere şi arestare preventivă în noul dosar, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Senatorul Dan Şova nu a făcut nicio declaraţie înainte de a intra în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Senatul a aprobat, joi, în şedinţă de plen, solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova, rezultatul fiind de 95 de voturi „pentru” şi 30 „împotrivă”. Senatorul PSD este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.
Potrivit rezultatului anunţat în plenul Senatului de social-democratul Ioan Chelaru, şi-au exprimat votul 127 de senatori din totalul de 165, dintre care 95 au votat „pentru” solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, 30 au votat „împotrivă”, iar 2 voturi au fost anulate.

PSD şi PNL anunţaseră că vor vota pentru încuviinţarea cererii justiţiei în cazul senatorului Dan Şova, în timp ce preşedintele Senatului şi lider ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a recomandat senatorilor ALDE să voteze împotriva solicitării de reţinere şi arestare preventivă a acestuia. Tăriceanu a absentat însă joi, iar şedinţa a fost prezidată, în locul său, de vicepreşedintele social-democrat al acestui for, Ioan Chelaru.

Sursa:mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri