21.1 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Ședința de astăzi în dosarul Platon, amânată: Omul de afaceri se află în stare gravă în penitenciarul Nr. 13

Must read

Comentarii recente

platonȘedința de astăzi în dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon a fost amânată pentru săptămâna viitoare la cererea avocaților.

Apărătorii au anunţat că Platon se află în stare gravă în penitenciarul Nr. 13 din capitală, iar astăzi aceştia au obținut permisiunea, de la șeful închisorii, de al vizita pe omul de afaceri.

Medicii din penitenciar le-au spus avocaților că Platon se simte foarte rău, însă nu se știe cauza.

Astăzi, în cadrul ședinței, urmau să fie audiați fosta șefă de la Victoriabank, Natalia Politova, dar și președintele Comitetului de Direcție de la Victoriabank, Corneliu Ghimpu, nepotul liderului PL, Mihai Ghimpu. Aceștia vor fi audiați la următoarea ședință de marți.

De menționat că, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei.

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din Republica Moldova.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri