12.2 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Schimb dur de replici între Marian Lupu și europarlamentarul Andi Cristea

Must read

Comentarii recente

adi cristea lupuSchimb dur de replici între președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, și europarlamentarul PSD Andi Cristea.
Lupu i-a cerut public lui Cristea să divulge numele membrului PD care a sunat la București, pentru a influența schimbarea sa din funcția de șef al Delegației Parlamentului European în Republica Moldova.

„I-am trimis un mesaj colegului meu Cristea. Dacă acest lucru s-a întâmplat, să-mi spună cine de la PDM a sunat. Eu, în calitatea de președinte al PD, nu am dat niciun telefon nimănui. Până în prezent, din toate discuțiile pe care le-am avut cu colegii, eu nu am primit confirmări la acest sunet. Eu voi profita de această ocazie și voi adresa rugămintea către domnul Cristea să plaseze pe Facebook numele persoanei care a făcut așa ceva. O asemenea situație nu va rămâne fără aplicări de sancțiuni”, a declarat Marian Lupu.

La scurt timp a venit și reacția lui Cristea.

„Are PDM tăria de caracter să spună public mesajul primit din partea S&D? Asta a declanşat ‘iadul pe pământ’ la adresa mea…”, a reacționat europarlamentarul.

Andi Cristea, care este membru al Partidului Social Democrat, susține că democrații moldoveni s-au supărat pe el, deoarece și-a permis să-i critice, încercând astfel să-l schimbe din funcție.

„Semnalez un gest de maximă ineleganţă şi chiar de inconştienţă politică al unor colegi de familie politică, care confundă o poziţie europeană de responsabilitate cu posibilităţile unui joc politic de tip local… Miercuri, 16 decembrie, împreună cu europarlamentarii Elmar Brok (PPE) şi Petras Austrevicius (ALDE), am avut o videconferință cu liderii partidelor de la Chişinău.

Având mandat din partea grupului meu politic, le-am spus anumite lucruri ferme „colegilor” din PDM, chestiuni cu impact politic intern şi european. Ştiţi care a fost reacţia? Au sunat imediat după întâlnire la Bucureşti la PSD să încerce să mă schimbe din funcţia de Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru Republica Moldova”, a declarat alesul european.
Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri