8.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Să credem în idealurile noastre și ele ne vor da putere!

Must read

Comentarii recente

Miting 13 septembrieFaptul că astăzi, ca și pe 6 septembrie 2015, ne-am adunat în Piața Marii Adunări Naționale în număr atât de mare, arată că există lucruri de care ne pasă. Arată că am făcut o alegere conștientă.

De aceea spun cu toată sinceritatea: Moldova, sunt mândru de tine!

Fiecare dintre noi ar fi putut fi, astăzi, oriunde altundeva. Acasă, la un film, la o bere cu prietenii, la frigărui pe malul Nistrului. Dar faptul că am decis să ne adunăm împreună, să stăm cu demnitate în picioare, să scandăm împreună, arată că am ales ceea ce e important pentru noi, pentru țară. Că am ales să luptăm pentru o cauză nobilă. Am ales să susținem idealurile pe care le considerăm valoroase și pe care guvernanții le calcă în picioare, lipsiți cu totul de rușine și de orice bun simț.

Dar faptul că am ales să venim în PMAN presupune și unele obligații. În primul rând, noi înșine să fim așa cum cerem de la guvernanți să fie. Să nu admitem nicio încălcare a legii! Să nu tolerăm nicio provocare! Să nu permitem niciun pretext pentru denigrările la care ne supun presa cumpărată de oligarhi și lacheii acestora – pentru că ei ne vor denigra indiferent dacă le vom oferi motive sau nu.
Unii se întreabă: cine suntem noi?

Suntem oameni care văd treaz lucrurile! Suntem cei care au văzut cum clanurile oligarhice de la guvernare au profanat memoria lui 7 aprilie 2009, când copiii și nepoții noștri au ieșit în stradă ca să ceară schimbarea pe care, acum, o cerem noi.
Suntem oamenii ai căror copii și nepoți au fost bătuți cu bestialitate de poliția pe atunci subordonată lui Voronin. Și, când copiii și nepoții noștri au văzut cu ce le-a fost răsplătit sacrificiul de atunci, au decis că nu merită să rămână într-o asemenea țară, și caută orice prilej să plece acolo unde li s-ar respecta drepturile elementare și demnitatea umană.

De dragul lor, al viitorului și prezentului nostru comun, am ieșit acum în Piața Marii Adunări Naționale. Dispuși să ne sacrificăm și noi, așa cum s-au sacrificat ei atunci.

Mulți dintre noi au fost prezenți și la măreața Adunare ce a dat numele acestei piețe, și țin minte și sacrificiile făcute în numele independenței, limbii, identității naționale. Am reușit să aducem o schimbare atunci – cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reuși și acum! Să credem în idealurile noastre și ele ne vor da putere!

Chiril Moțpan

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri