12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Reprezentanţii diasporei din Spania trag alarma: Majoritatea moldovenilor nu au reuşit să se înregistreze pentru scrutinul prezidenţial

Must read

Comentarii recente

vot diasporaReprezentanţii diasporei din Spania trag un semnal de alarmă şi declară că majoritatea moldovenilor stabiliţi în această ţară n-au reuşit să se înregistreze prealabil pentru alegerile prezidenţiale.

De exemplu, la Madrid s-ar fi înregistrat doar vreo 200 de moldoveni, iar în alte oraşe mari, această cifră constituie câteva zeci de oameni. În aceste condiţii, ei spun că îşi fac griji privind buna desfăşurare a alegerilor în Spania. La asta se adaugă şi faptul că nu pot obţine informaţii privind oraşele în care vor fi deschise secţii de votare.

Reprezentanţii diasporei din Spania spun că, mai ales moldovenii din Barcelona, sunt îngrijoraţi de faptul că nu exsită o certitudine privind deschiderea unui centru de votare în acest oraş ce găzduieşte peste 10.000 de conaţionali.

Un alt moldovean stabilit în Spania spune că şi la Madrid oamenii sunt derutaţi. Aproximativ 90% dintre cei care muncesc şi locuiesc în capitala Spaniei nu s-ar fi înregistrat prealabil pentru votare. Totodată, el atrage atenţia că şi în nordul Spaniei, în oarşe precum Bilbao şi Santander sunt foarte mulţi moldoveni, însă, în această regiune nu există niciun centru de votare. Ca să ajungă la Madrid, oamenii ar trebui să parcurgă 400-500 de kilometri.

Reprezentanţii serviciului de presă al Comisiei Electorale Centrale nu au fost de găsit pentru a comenta situaţia şi pentru a preciza dacă în Barcolana şi alte oraşe din Spania vor fi sau nu deschise centre de votare.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri