30 C
Chișinău
vineri, septembrie 17, 2021

Regizorul și actorul Dumitru Fusu a plecat dintre noi

Must read

start_1162102Cunoscutul om al teatrului și cinematografiei, Dumitru Fusu a decedat aseară. Actorul a suportat un infarct în urmă cu două săptămîni, iar anterior, în 2005, a avut un atac cerebral.

S-a nǎscut la 25 Martie 1938 în satul Parcova. După ce absolvește Școala Teatrală „Boris Sciukin” din Moscova, în 1960 se angajează în calitate de actor la teatrul „Luceafărul”.

Dumitru Fusu este fondatorul Teatrului unui singur actor. Este regizor la studioul „Moldova – film” în perioada 1979 – 1984 și organizator la Chișinău al Festivalului Internațional de Teatru „One ManShow”.

În cinematografie a debutat ca actor în anul 1961 în filmul „Omul merge după soare” (regizor Mihail Kalik). A interpretat roluri de înaltă respirație artistică, îmbinind în mod reușit arta scenică și jocul inspirat în fața camerei de luat vederi. A fost membru al Uniunii Cineaștilor din 1976.

Dumitru Fusu s-a stins din viață la vîrsta de 75 de ani.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Crestine,cauta Adevarul. Adevarul te face Om Liber! Dumitru Fusu a venit si a lucrat pentru ai sai. Ai sa nu l-au recunoscut si nu l-au remunerat la Justa Valoare.Actorul a insistat. Administratia Publica(locala si centrala)nu a cedat in Fata Unui Mare Actor.Actorul a fost Om Modest si a decis sa se retraga in umbra. A intrat intr-o stare de meditatie profunda si de lunga durata. O Rugaciune Tacuta. Rugaciunea a durat 9 ani … Bunul Dumnezeu a hotarat sa-si faca Mila si Pomana. A intins o Mana. O Mana care ajuta intr-o zi intunecoasa. Actorul a fost salvat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri