13.9 C
Chișinău
miercuri, septembrie 22, 2021

Protestele continuă în raioane: Sute de oameni au cerut restituirea miliardului furat şi pedepsirea celor vinovaţi de jaful secolului

Must read

Comentarii recente

protest raioaneSute de oameni din mai multe raioane ale ţării au protestat astăzi în centrul oraşului Cimişlia. Indignaţi de nivelul de trai, manifestanţii au cerut restituirea miliardului furat din bănci, pedepsirea celor vinovaţi de jaful secolului şi micşorarea tarifelor pentru curentul electric.

Totodată, oamenii au participat la un marş şi au scandat : „După Filat, şi Plahotniuc arestat!”, acuzându-l pe controversatul om de afaceri că ar sta în spatele tuturor fărădelegilor din ţară. Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.

Localnicii din raioanele Cimişlia, Basarabeasca, Hânceşti şi Căuşeni au protestat alături de membrii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, cerând să le fie respectate drepturile.

Oamenii mai spun că s-au săturat de un preşedinte care nu este interesat de soarta poporului. Şeful statului nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile.

Reprezentanţii Consiliului Marii Adunări Naţionale s-au întâlnit şi cu membrii grupului de iniţiativă din raionul Orhei, care urmează să colecteze semnături pentru organizarea referendumului constituţional republican. Asta după ce Comisia Electorală Centrală a dat undă verde acestui proces.

Amintim că, joi, în oraşul Ştefan Vodă a fost organizat un protest cu mături şi păpuşi cu imaginea controversatului oligarh Vladimir Plahotniuc. Sâmbătă, reprezentanţii Consiliului Marii Adunări Naţionale s-au întâlnit cu membrii grupurilor de iniţiativă pentru organizarea referendumului din raioanele Teleneşti, Şoldăneşti şi Rezina, iar duminică, 29 noiembrie, atât în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, cât şi în şapte centre regionale, vor fi organizate mitinguri de amploare.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri