20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Proteste la Hânceşti:Oameni din mai multe localităţi cer organizarea alegerilor anticipate

Must read

Comentarii recente

carpineni 10 aprilie 2016Locuitori din satele Cărpineni şi Călmăţui, raionul Hânceşti, au ieşit astăzi la proteste antiguvernamentale. Oamenii spun că sunt nemulţumiţi de situaţia din ţară şi s-au săturat de funcţionari corupţi. Din aceste motive, îşi doresc alegeri anticipate şi o clasă politică nouă.

La manifestaţii au fost prezenţi şi membri ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, care i-au îndemnat pe localnici să iasă la protestul de amploare ce va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe 24 aprilie.

În satul Cărpineni, protestul a demarat cu un marş automobilistic. Ulterior, zeci de localnici cu pancarte în mâini s-au adunat în centrul satului.

Unii localnici şi-au exprimat nemulţumirea în versuri.

Reprezentanţii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr i-au invitat pe localnici să se alăture pe 24 aprilie protestului care va avea loc în capitală.

Şi locuitorii satului Călmăţui şi-au exprimat nemulţumirea faţă de starea de lucruri din ţară.

Oamenii din ambele sate au protestat şi faţă de hotărârea Comisiei Electorale Centrale de a respinge iniţiativa Platformei Civice Demnitate şi Adevăr privind organizarea unui referendum republican de revizuire a Constituţiei.

De menţionat că anterior şeful Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a respins învinuirile de influenţă politică şi a declarat că instituţia a acţionat legal. În cadrul protestelor desfăşurate în raionul Hânceşti, oamenii au votat unanim o rezoluţie prin care s-au angajat să nu achite pentru frauda din sectorul bancar, ce a fost pusă ca datorie pe umerii cetăţenilor. Prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, vizat în acuzaţiile de mai sus, nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.

Sursa:jurnal.md

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri