22.2 C
Chișinău
luni, 15 august, 2022

PROTEST de Ziua Independenţei; Pensionarii au ieşit în stradă pentru a manifesta împotriva stării de lucruri din ţară: „Voi furaţi, noi murim de foame”

Must read

Comentarii recente

Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova organizează o acţiune de protest faţă de starea de lucruri din ţară.

Iniţial, manifestanţii au mers la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt unde au depus flori. Ulterior, pensionarii au pornit în marş spre scuarul Parlamentului unde are loc acţiunea de protest.

Oamenii în etate spun că toate guvernările care s-au perindat de-a lungul celor 26 de ani de independenţă nu au făcut nimic pentru a schimba nivelul de trai al populaţiei.

Manifestanţii afirmă că din cauza pensiilor mici, a preţurilor mari, problemele vârstnicilor din Republica Moldova devin tot mai acute.

„Republica Moldova este o ţară captivă. Suntem cotropiţi de ai noştri şi nu de altcineva”, a declarat Preşedintele Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă.

„Am fost martorii declaraţiei independenţie. Ne-am pus speranţa că vom trăi într-o ţară bogată. Cu tristeţe sărbătorim astăzi, cu lacrimi în ochi, nu de bucurie, dar de durere în suflet pentru că ai noştri copii şi nepoţi să află peste hotare, pentru pensiile şi salairile mici, pentru că ne-au furat banii din vistieria statului şi nu e posibil de majorat pensiile şi salariile”, a spus şi Mihai Postovan, reprezentant al Uniunii Pensionarilor din sectorul Buiucani.


Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri