32.7 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Președinta Lituaniei: Fiți mai duri cu politicienii și oligarhii moldoveni

Must read

Comentarii recente

Dalia GrybauskaiteCetățenii Republicii Moldova trebuie să fie mult mai duri cu cei care fură, este de părere președinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, care a efectuat miercuri o vizită în Republica Moldova.

Liderul de la Vilnius a comparat situația actuală din Republica Moldova cu cea din Ucraina, de până la revoluția proeuropeană. În opinia Daliei Grybauskaite, din cauza controlului pe care oligarhii îl au asupra economiei, Moldova poate fi destabilizată la fel de ușor precum țara vecină.

„Fiți duri cu toți care fură de la voi. Și nu lăsați nici un politician și nici un oligarh să vă mintă, să fure Republica Moldova, să fure de la poporul Republicii Moldov, și cereți-le responsabilitate. Sistemul de azi din Republica Moldova e foarte asemănător celui din Ucraina. Oligarhi conectați cu corupția, cu guvernanții, cu mass media – acesta nu este un cocktail tocmai bun pentru orice stat. Și în situația aceasta, este foarte ușor să influențezi o astfel de țară și nu neapărat militar, nu e nevoie să mergi cu armata, poți influența economic, cu anumite sancțiuni”, a declarat Grybauskaite într-un interviu pentru Europa Liberă.

Președinta Lituaniei a mai spus că Republica Moldova trebuie să urmeze exemplul Lituaniei, de a încerca să se rupă de influența economică a Rusiei. Ea a vorbit în acest sens despre terminalul maritim de gaze naturale care poate în prezent să asigure cu resurse energetice cele trei state baltice.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri