4.9 C
Chișinău
miercuri, 8 decembrie, 2021

„Platon ar putea să nu supravieţuiască până la şedinţa de judecată; Clanul politic nu are nevoie de martori în viaţă”

Must read

Comentarii recente

platon vRecenta arestare a lui Veaceslav Platon a scos la iveală toate aspectele vulnerabile ale instituţiilor de aplicare a legii din Moldova! Ţara a fost bulversată de reţinerea fără precedent şi de procesul de extrădare a cetăţeanului ucrainean în Moldova. Omul de afaceri este martor cheie în dosarul internaţional privind jaful miliardului. Recent, Procuratura Generală, în colaborare cu Serviciul de Securitate al Ucrainei, l-a reţinut pe Platon.

Soţia lui Platon, Evghenia Tulcevskaia, subliniază că îi este frică pentru viaţa omului de afaceri, deoarece anume mărturia lui poate distruge autoritatea mai multor politicieni, inclusiv cea a lui Plahotniuc. Mai multe decese misterioase ale participanţilor sau ale martorilor la furtul din sistemul bancar motivează societatea ucraineană să urmărească îndeaproape evenimentele care se desfăşoară în jurul lui Platon, scrie Korespondent.

Acest şir de decese este alarmant, iar suspiciunile că Platon ar putea să nu mai ajungă până la şedinţa de judecată sunt mai mult decât reale întrucât clanul politic care a venit la putere nu are nevoie de martori în viaţă.

O încălcare flagrantă a procedurii de reţinere a lui Platon accentuează motivaţia politică de eliminare a unui martor periculos pentru Plahotniuc.

Necazurile lui Platon au început după ce în 2011 acesta împreună cu un partener de afaceri a cumpărat de la Plahotniuc acţiuni la Victoriabank, Banca de Economii, compania de asigurări ASITO, dar şi alte active. În aceste afaceri era implicat şi Andrian Candu, actualul preşedinte al Parlamentului şi finul lui Plahotniuc.

După cum s-a aflat ulterior, aceste active au fost luate ilegal de către Plahotniuc de la oamenii de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa. În urma vânzării acestor active în 2011, Plahotniuc a legalizat (spălat) banii pe care i-a obţinut prin metode criminale.

În această ordine de idei, este iminentă restituirea imediată a documentului de cetăţean al Ucrainei lui Veaceslav Platon şi cooperarea cu acesta în calitate de martor.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri