-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Plahotniuc ne va uni cu România

Must read

Comentarii recente

PlahaBănuiesc că mulţi vor fi scandalizaţi doar citind acest titlu, indiferent că sunt ei unionişti, pro-ruşi sau aşa-zişi statalişti. Se pare însă că sunt şi unii care cred întrun astfel de scenariu, sau cel puţin încearcă să răspândească în media astfel de zvonuri. Acum ceva mai mult de jumate de an am primit nişte mesaje de pe un cont de facebook, care bănuiesc că era unul fictiv, iar persoana care-mi scria încerca să mă convingă că Vladimir Plahotniuc de fapt nu este nici pe departe aşa cum îl credem noi (nu ştiu la cine s-a referit prin apelativul “noi”). Pe atunci nu am dat prea multă atenţie acestor afirmaţii, deoarece în acel moment Plahotniuc era dat jos de la tribuna parlamentului prin vot comun PLDM-PCRM.

La acel moment am catalogat toate astea drept nişte încercări disperate ale celor plătiţi cu ora pentru a-i lustrui imaginea în mediul online lui Plahotniuc. Acum însă când am văzut cum Plahotniuc încearcă să distrugă acest stat prin organizarea de referendumuri în Găgăuzia, acţiuni ce sunt menite să îndepărteze RM de UE, iar despre vreo Unire cu România nici nu poate fi vorba, mi-am amintit de cele scrise mie de unul din miile de căţei angajaţi să debiteze orice prostii în speranţa că-l vor ajuta în vreun fel pe Plahotniuc.

Voi încerca să redau din memorie acele neghiobii prin care se încerca să i se dea păpuşarului o alură de mare unionist. Acea persoană era scandalizată că vezi Doamne, cum eu un unionist desăvârşit îl atac prin ceea ce scriu pe blog pe un unionist precum este Plahotniuc. Persoana respectivă încerca să mă convingă că votul comun PLDM-PCRM prin care a fost dat jos Plahotniuc nu are nicio legătură cu careva infracţiuni ale acestuia. Cică el fusese dat jos de mancurţii verzi şi roşii tocmai pentru a-i zădărnici lui Plahotniuc încercare de a reuni RM cu România. Mai mult chiar, cel sau cea angajat/ă cu ora pentru lustruirea imaginii lui Alcapone de Grozeşti spunea că noi ar trebui să-i iertăm chiar şi faptul că acesta ar fura aşa cum presupunem noi. Cică Plahotniuc fură în scop nobil, pentru a avea resursele financiare necesare pentru Unire.

Nu ştiu cine era în spatele acelui cont fictiv, care încerca să-l proclame pe Plahotniuc drept un mare patriot român şi un desăvârşit unionist, dar îmi amintesc de altcineva care spunea că Plahtotniuc are şi cetăţenie română şi este patriot român basarabean. Este vorba despre Vitalia Pavlicenco, un alt personaj, care la acea vreme îi lustruia de zor imaginea lui Plahotniuc.

Nu ştiu nici cât adevăr există în afirmaţia că Plahotniuc ar fi unionist şi că şi-ar dori Unirea RM cu România. dar dacă asta se dovedeşte a fi câtuşi de puţin adevărat, oare ce urmări vor exista pentru Plahotniuc, odată ce aflarea despre dubla cetăţenie şi identitate a acestuia a putut crea un adevărat tzunami care i-a şifonat destul de serios imaginea de mare oligarh de neatins?!

Cert este însă un lucru. Plahotniuc nu-şi doreşte nici măcar apropierea RM de UE, nemaivorbind de o reunire cu România. El priveşte cu groază ce se întâmplă acum în România, unde zeci, poate chiar sute de funcţionari de vârf, oameni de afaceri, deputaţi, miniştri sunt băgaţi pentru ani grei la puşcărie. Plahotniuc, ca şi prietenul său Gumă, unul urmărit penal, celălalt deja condamnat în România, şi nu numai ei, ar ajunge în secunda următoare după gratii într-o eventuală situaţie în care DNA-ul românesc ar avea liber să acţioneze şi în stânga Prutului.

Şi da, Plahotniuc ne-ar ajuta să ne apropiem de România şi UE, dar, doar dupăce acesta va fi băgat la puşcărie şi nu ar mai avea posibilitatea să blocheze RM din drumul său european.

sursa: blogulluivalentyn.blogspot.it

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri