-1.7 C
Chișinău
duminică, 29 ianuarie, 2023

Pe ultima sută de metri în cursa pentru șefia AȘM

Must read

Comentarii recente

academia_stiinteCu o zi înainte de desfășurarea alegerilor la Academia de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca a venit în fața presei pentru a declara că nu are de gând să se retragă din cursă. Fostul președinte al AȘM respinge toate acuzațiile care i-au fost aduse și declară că singurul scop al celor care îl acuză este de a-l face să-și retragă candidatura.

Amintim că fostul viceministru al Economiei, Veaceslav Afanasiev a prezentat probe și l-a acuzat pe Gheorghe Duca de plagiat. Potrivit lui Afanasiev, Duca a preluat un text de-al său în cartea sa „Contribuţii la societatea bazată pe cunoaştere”. Veaceslav Afanasiev a declarat ieri că îl va ataca în judecată.

De asemenea, candidatura lui Duca a fost contestată de mai mulți academicieni, personalități culturale, dar și de către ceilalți trei candidați înscriși în cursă. Iar săptămâna trecută, presa a primit o scrisoare din partea lui Ghenadie Cebîșev în care acesta dezvăluie detalii despre averea lui Duca și proprietățile sale din străinătate. Glasul.md a expediat un demers autorităților competente pentru a investiga cele relatate.

Alegerile pentru președinția AȘM vor avea loc mâine. Președintele va fi ales prin vot secret. În cursă s-au înscris 4 persoane: Valeriu Canțer, Valeriu Pasat, Leonid Culiuc și Gheorghe Duca.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri