28.3 C
Chișinău
vineri, septembrie 17, 2021

Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr” va reprezenta cetăţenii ţării şi va îndeplini toate revendicările populare

Must read

platforma politicaPoporul Republicii Moldova are o nouă alternativă politică care va fi un magnet pentru electoratul din ţara noastră. Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr va reprezenta poporul şi va îndeplini toate revendicările din rezoluţia din 13 septembrie. Declaraţiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Consiliului Marii Adunări Naţionale, Vasile Năstase.

„De astăzi, trebuie să spunem că avem două platforme: Platforma Civică şi Putridul Platforma Demnitate şi Adevăr. Sunt două lucruri foarte importante pentru că Platforma Civică trebuie să rămână una care să vegheze ca noua formaţiune politică să se comporte corect şi să implementeze deciziile Marii Adunări Naţionale şi ale rezoluţiei din 13 septembrie, atunci când oamenii au împuternicit Consiliul Marii Adunări Naţionale să organizeze o alternativă politică. De astăzi, poporul Republicii Moldova trebuie să fie sigur că la următoarele alegeri au pentru cine vota. Aceasta este cea mai mare realizare care a fost obţinută până acum, pentru că bandiţii de la guvernare ne şantajau că dacă vin alegerile anticipate vor veni tancurile ruseşti, Dodon, Usatâi, că nu avem pentru cine vota. Iată că de acum încolo a apărut Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, un partid cu o denumire extraordinară, o emanaţie a voinţei populare şi acest partid trebuie votat la următoarele alegeri pentru că este un centru gravitaţional foarte important, va fi un magnet electoral pentru cetăţenii voştri”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Consiliului Marii Adunări Naţionale.

Totodată, acesta a spus că Platforma politică va menţine vectorul european, va implementa Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi revendicările de ordin social, anticorupţie, politice pe care le-au votat sutele de mii de oameni care au venit şi vor veni în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Mai mult, Năstase a spus că Consiliul Marii Adunări Naţionale va continua să activeze în continuare.

Vasile Năstase a mai anunţat că vor fi selectate 20 de centre administrative cu cel mai mare număr de populație, unde vor fi colectate în mod prioritar semnăturile cetăţenilor  pentru referendumul republican privind alegerea şi demiterea preşedintelui de către popor.

Reprezentanţii Consiliului au precizat că astăzi vor fi ridicate toate listele de subscripţie de la Comisia Electorală Centrală, precum şi legitimaţiile pentru colectorii de semnături, precizând că de mâine va începe colectarea  celor 360 de mii de semnături pentru organizarea referendumului.

Reamintim că Partidul „Forţa poporului” a fost redenumit în Partidul Politic Demnitate şi Adevăr, iar noul preşedinte al partidului a fost reprezentantul mişcării protestatare Andrei Năstase. Aceste decizii au fost luate în cadrul congresului extraordinar al structurii.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri