23.3 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Parlamentar român, despre atacurile regimului de la Chişinău la adresa ONG-urilor care critică guvernarea: „RM riscă să se transforme într-un al doilea Belarus”

Must read

Comentarii recente

Guvernarea de la Chişinău şi-a pus drept scop reducerea la tăcere a ONG-urilor care pot să vină cu critici la adresa regimului de la putere, afirmă deputatul român Matei Adrian Dobrovie, care crede că autorităţile de la Bucureşti trebuie să se implice pentru a nu permite acest lucru.

„Regimul politic de la Chişinău se inspiră tot mai mult din practicile nedemocratice ale lui Vladimir Putin. În ultima săptămână, obiectivul acestuia a fost reducerea la tăcere a ONG-urilor care pot avea propuneri de politici critice la adresa guvernului. În acest sens, Ministerul Justiţiei de la Chişinău a propus amendarea legislaţiei cu privire la activitatea organizaţiilor neguvernamentale cu prevederi care restricţionează implicarea acestora în acţiuni de monitorizare a procesului legislativ şi observarea alegerilor. În acelaşi timp este vizată şi imposibilitatea de a accesa mecanismul 2%, precum şi un control strict asupra finanţărilor din afara R. Moldova. Menţionez că cei mai importanţi donatori de asistentă către R. Moldova sunt SUA, UE şi state membre ale acesteia (inclusiv România)”, scrie deputatul USR, pe pagina sa de facebook.

„Sper că autorităţile de la Bucureşti vor reacţiona şi că nu vor lăsa R. Moldova să se transforme într-un al doilea Belarus. Nu cred că ar fi în interesul României dacă publicaţiile de limbă română sau ONG-urile finanţate din România şi-ar înceta activitatea doar pentru că primesc bani de la Bucureşti”, a conchis Matei Adrian Dobrovie.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

 1. Plahotniucismul ca ceaușism

  STUDIO și Radio Noroc anunță, că „Investigarea reală a celei mai mari fraude
  bancare din R.Moldova încă nu a început”. DE CE ÎNCĂ N-A ÎNCEPUT? Fiindcă
  justiția în Moldova este capturată de principalul beneficiar final al jafului
  miliardului oligarhul Vlad Plahotniuc! Mai multe dosare au început și s-au
  terminat demult, dar nu acesta! Dosarul în care oligarhul Vlad Plahotniuc
  a obținut cele mai mari benificii va fi frânat la maximum, așa ca și dosarul
  lui Ilan Șor, care a stat UN AN ÎNTREG în arest la domiciliu și nici acum nu
  se găsește în închisoare. Toate astea fiindcă Ilan Șor a fost de la bun
  început partenerul oligarhului Vlad Plahotniuc și la punerea la dubală a
  telefonistului cuferit Vlad Filat, dar și la propriu zis furtul miliardului.

  Chiar și dacă investigarea reală a celei mai mari fraude bancare din R.Moldova va începe, adevărul nu va fi aflat în viitorul apropiat, dacă în general va fi aflat vreodată. Justiția este în întregime capturată. Se pun bazele, ca prin atacurile asupra sistemului electoral să fie subjugat statul în totalitate. În condițiile în care justiția deja este capturată, statul R. Moldova urmează să fie capturat cu desăvârșire, ce fel de investigație reală poate avea loc într-un dosar, în care coordonatorul acestor fapte este una și aceiași persoană cu beneficiarul pricipal al fraudei bancare? Ne-am pomenit într-o stare mai grea, ca România sub regimul lui Nicolae Ceaușescu. România în cele din urmă a scăpat de ceaușism. Noi vom avea putere să scăpăm de plahotniucism?

 2. Guvernul condus de partidul democrat, care este cumpărat cu tot cu măruntae de Vlad Plahoniuc, nu va face nimic pentru investigarea reală a furtului miliardului. Nu poate cineva plătit din furtul miliardului să susție investigarea acestui furt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri