9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

OSCE spune că Vladimir Putin „susţine” eforturile sale de mediere în criza ucraineană

Must read

Comentarii recente

vladimir-putin_1751954bPreşedintele rus Vladimir Putin „susţine” eforturile de mediere ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa pentru dezescaladarea crizei din Ucraina, a anunţat luni OSCE, după o discuţie telefonică între liderul de la Kremlin şi Didier Burkhalter, preşedintele OSCE.

„În cursul unei conversaţii telefonice, preşedintele rus Vladimir Putin i-a declarat (preşedintelui OSCE Didier Burkhalter) că Rusia susţine foaia de drum şi angajamentul OSCE în Ucraina”, a anunţat organizaţia într-un comunicat.

Foaia de drum a OSCE, elaborată în cursul săptămânii trecute, „anunţă o cale pragmatică privind trecerea de la o logică a escaladării la o logică a cooperării şi consolidării stabilităţii pe teren”, a adăugat OSCE.

Aceasta se axează pe „evitarea de a recurge la violenţă, dezarmare, dialog naţional şi alegeri, şi vrea să aducă sprijin Guvernului ucrainean în stabilirea unui mediu propice pentru organizarea de alegeri libere şi corecte în toată ţara la 25 mai”, a adăugat OSCE.

Am primit „răspunsuri pozitive” în acest sens din partea Rusiei, Uniunii Europene şi Ucrainei, anunţă OSCE în comunicat.

Primul demers efectuat de OSCE în cadrul acestei foi de drum a constat în numirea unui diplomat german, Wolfgang Ischinger, în calitate de mediator în discuţiile la care vor participa Guvernul ucrainean, Parlamentul şi regiunile.

sursa: realiattea.net

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri