0.5 C
Chișinău
miercuri, 26 ianuarie, 2022

Opoziţia antioligarhică cheamă oamenii la PROTEST mâine, la ora 9.00, în faţa Parlamentului: „De dragul urmaşilor, trebuie să ne mobilizăm şi să oprim tăvălugul binomului Plahotniuc-Dodon”

Must read

Comentarii recente

Nici criticile dure din exterior şi nici protestele populare nu-i sperie pe guvernanţi. Proiectul de lege cu privire la introducerea sistemului mixt urmează să fie supus dezbaterilor în lectura a doua în una dintre şedinţele plenare din această săptămână. În acest context, reprezentanţii mai multor partide de opoziţie îndeamnă cetăţenii să vină mâine, cu începere de la ora 09.00, la un protest în faţa Parlamentului.

„Guvernanţii râd deschis de recomandările partenerilor de dezvoltare şi, în dispreţul total pentru sutele de mii de cetăţeni măcinaţi de probleme pe care nu le văd cei cocoţaţi în Parlament, vor să ne decidă soarta. În dorinţa de a se înrădăcina la putere, vor vota sistemul mixt – salvarea grupării Plahotniuc-Dodon. Pentru că vor să fim conduşi, ca şi până acum, de oameni de proastă calitate, de analfabeţi şi de tot soiul de parveniţi. Incultura, ipocrizia şi nesimţirea, prostia şi obrăznicia sunt criteriile lor de promovare. Toţi aceşti indivizi, convinşi că li se cuvin posturile şi că pot lua orice hotărâre, vor trage după dânşii oameni de aceeaşi calitate îndoelnică. Ca şi până acum, cu tupeul lor neruşinat camarila lui Plahotniuc şi Dodon se va închina cu falsă smerenie la icoane, în timp ce mintea le va umbla la hoţii, vor trăi în lux şi vor risipi fără măsură banii furaţi, îşi vor petrece vacanţele în locuri exotice, îşi vor bate joc de noi în continuare şi, sfidându-ne cu neobrăzare, vor aduna averi peste averi”, a menţionat secretarul Platformei Demnitate şi Adevăr, Chiril Moţpan.

„De dragul urmaşilor, trebuie să ne mobilizăm şi să oprim tăvălugul binomului Plahotniuc-Dodon. Pentru că ei impun Republicii Moldova, tot mai insistent, regulile junglei. O nestăvilită bătaie de joc a luat locul bunului simţ şi a comportamentului civilizat. Nu mai există onoare, cinste, demnitate, nimic din ceea ce înseamnă valori morale şi spirituale strămoşeşti”, a adăugat Chiril Moţpan.

Pe lângă Platforma Demnitate şi Adevăr, au chemat oamenii în stradă pentru a nu permite votarea în lectură finală a proiectului privind sistemul electoral mixt şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, PLDM, Partidul Nostru, dar şi reprezentanţii societăţii civile.

Amintim că la începutul lunii iunie Comisia de la Veneţia a evidenţiat mai multe deficienţe în ceea ce priveşte reforma electorală, printre care lipsa unui consens larg, şi a recomandat ca sistemul electoral să nu fie schimbat. Acest răspuns al instituţiei a servit drept temei pentru oficialii europeni de a condiţiona alocarea tranşelor de bani pentru Republica Moldova.

Intenţia puterii de a modifica sistemul electoral este respinsă categoric  de către opoziţia parlamentară şi extraparlamentară, precum şi de numeroase asociaţii obşteşti. Mai multe proteste au fost organizate pentru a împiedica guvernarea să introducă un nou sistem de vot.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. Nicolae Dabija – mare pântecăreală a intelectualității moldovenești

  Votul de azi din parlament este o mare înfrângere a intelectualității
  moldave. Moșneagul marasmatic septuagenar Nicolae Dabija, fost corifeu
  al intelectualității moldovenești a trădat-o, trecând de partea
  autocratului Plahotniuc.

  În Wikepedia citim, că Nicolae Dabija este un scriitor, istoric literar și
  om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române și
  membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei. Păi bine, boule,
  domeniul tău de activitate pur și simplu te obliga să cunoști foarte bine
  cei votul uninominal, votul mixt și votul pe liste de partid. Și la urma
  urmei, daca-i fost lovit de marasmă, ca membru de onoare al Academiei Române
  trebuiai să te interesezi în România ce-i asta votul mixt. În România s-a
  experimentat cu sistemul de vot și aveau să-ți lumineze capul tău de
  „academician” septuagenar.

  Pentru orice intelectual din Moldova este absolut clar, că oligarhul autocrat
  Plahotniuc te-a cumpărat ca pe o pereche de izmene. Foarte posibil să-ți fi
  promis și un loc în parlament. Numai un marasmatic și beșinos septuagenar ca
  tine lipsește în parlament, alături de celălalt mare marasmatic și beșinos
  septuagener, Voronin. Dacă o să vă adunați acolo toți beșinoșii nu se știe cât
  va ține sistemul de condiționare din parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri