27.7 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

O delegaţie a PPE, în misiune la Chişinău pentru a examina cererile de aderare depuse de Platforma DA şi PAS; Europarlamentar: „Vom construi aici forţe proeuropene care să implementeze reforme”

Must read

Comentarii recente

O delegaţie a Partidului Popular European, cel mai mare şi cel mai influent partid de centru-dreapta la nivel european, a venit la Chişinău în cadrul unei misiuni de examinare a cererilor de aderare depuse de Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate.

„Sunt în Republica Moldova unde evaluăm aplicaţiile PAS şi PPDA de a deveni partide membre ale PPE. Vom construi aici forţe proeuropene de centru-dreapta care să implementeze reformele de care are nevoie Republica Moldova”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Reprezentanţii delegaţiei PPE au avut întrevederi cu membrii celor două partide antiligarhice.

„Am avut o discuţie foarte bună. Ne-am convins o dată în plus că valorile noastre coincid cu valorile familiei Popular Europene. Cred că am demonstrat că suntem o echipă unită, suntem cea mai bună echipă din Republica Moldova, că avem structurile necesare şi capacitatea de a fi membri ai Partidului Popular European. Sunt încrezător că nu va dura mult timp şi Platforma DA va fi admisă în PPE, pentru că suntem puternici, pentru că am demonstrat capacitate de a rezista împotriva tuturor vicisitudinilor politice, mafiotice şi de altă natură. Am demonstrat pe plan internaţional că suntem un partid care merită să fie respectat”, a adăugat Andrei Năstase.

„Am discutat despre lucrurile pe care trebuie să le facem pentru ca Partidul Acţiune şi Solidaritate să obţină statutul de membru observator în PPE. Le mulţumim reprezentanţilor Partidului Popular European pentru încrederea şi sprijinul oferite în toată această perioadă”, a spus şi lidera PAS, Maia Sandu.

Amintim că Platforma DA a depus în martie curent o cerere de aderare la Partidul Popular European. Decizia privind aderarea Platformei DA la Partidul Popular European a fost luată pe 5 februarie curent, în cadrul celui de-al doilea Congres Extraordinar al partidului, la care au participat delegaţi din partea celor 36 de Organizaţii Teritoriale, precum şi invitaţi de onoare, membri ai Consiliului Marii Adunări Naţionale, reprezentanţi ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr şi ai segmentelor sociale aderente.

Andrei Năstase şi Maia Sandu au participat anterior la Congresul Partidului Popular European, care a avut loc în Malta.


Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri