-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

„Niagara Transilvaniei”, cascada din Apuseni care atrage mii de turiști din toată Europa

Must read

Comentarii recente

1399206954_niagaraUna dintre cele mai frumoase cascade din Europa se află în Munții Apuseni. Pe blogurilor turiștilor din străinătate, precum și pe rețelele de socializare, cascada este supranumită „Niagara Transilvaniei”. Este vorba de cascada Vălul Miresii din localitatea Răchițele.

Dincolo de frumusețea cascadei, care are însă un debit de apă mult mai mic decât cel al Niagarei, comparația este încurajată de faptul că marea cascadă din America de Nord este compusă, de fapt, din trei căderi de apă. Pe teritoriul american se află Cascada Americană și, o coincidență fericită de nume, Cascada Vălul Miresii, iar pe partea canadiană se află Cascada Potcoavei, scrie clujtoday.ro.

Vălul Miresii are o înălțime de peste 30 de metri și este situată pe Valea Stanciului. Apa în cădere evocă vălul unei mirese. An de an, cascada atrage tot mai mulți turiști. „Acum, în minivacanța de 1 Mai, am avut turiști spanioli, polonezi, lituanieni și, bineînțeles, români care au venit la noi, în Mărișel, și au mers apoi să viziteze cascada. Acolo vin mulți turiști din Ungaria, din Cehia sau din Austria”, spune Viorel Pleșa, președintele Asociației Pelaghia, care promovează turismul în zona Munților Apuseni și care a fondat prima pensiune din Mărișel, Popasul Iancului.

sursa: realitatea.net

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri