-3.9 C
Chișinău
joi, 20 ianuarie, 2022

Negocierile privind Acordul de Asociere cu UE s-au încheiat

Must read

Comentarii recente

big-astazi-incepe-urmatoarea-runda-de-negocieri-pe-marginea-acordului-de-asociereÎn cadrul ultimei reuniuni de la Luxembourg s-a pus punct negocierilor Acordului de asociere cu UE și respectiv, și Acordului de liber schimb.  Astfel la reuniunea din toamnă a Parteneriatului Estic urmează să se parafeze Acordul. Mai târziu, după finalizarea procedurilor tehnice urmează și semnarea.

Ultima sesiune a celei de-a 15-a rundă de negocieri a fost dedicată conflictului transnistrean. Oficialii europeni au dat asigurări că vor oferi susținerea necesară pentru ca în final să se reglementeze problemele dintre comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului.

În textul Acordului de liber schimb se precizează că după semnare mărfurile industriale pe piața europeană nu vor fi taxate. În decurs a 7 ani vor fi scutite de plăți vamale produsele textile, covoarele, mobila, materialele din plastic şi cele de construcţie, iar unele produse agricole – 10 ani. Totodată precizăm că si exportul de vin va fi fără taxă în următorii 5-7 ani după semnarea documentului.

Cît privește partea transnistreană, pînă în 2015 se va stabili o autonomie tarifară, iar după 2015 companiile transnistrene care se vor conforma standardelor impuse de document, vor beneficia de măsurile propuse în Acord.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri