-0.7 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

Natalia Gherman a revenit de la București

Must read

Comentarii recente

Gherman-CorlateanLa București, Natalia Gherman și oficialii români au discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale, aspectul implimentării și organizării europene a Republicii Moldova.

Șefa diplomației de la Chișinău a remarcat implicarea României în ceea ce privește transferul expertizei în domeniile conexe dialogului cu UE, implimentarea proiectelor energetice comune,interesul pentru atragerea investiţiilor române în vederea modernizării tehnologice, stabilirea şi dezvoltarea contactelor de afaceri între agenţii economici şi creşterea schimburilor comerciale bilaterale.

Potrivit Nataliei Gherman, semnarea Acordului interguvernamental cu privire la cadrul general şi condiţiile pentru cooperare în domeniul dezvoltării va facilita, şi pe viitor, implementarea proiectelor în domeniile energetic, infrastructura regională, transport, educaţia, sănătate etc.

Oficialii de la București au declarat că încurajează în continuare Republica Moldova în demersul său european și apreciază succesele pe care le înregistrează.Totodată, au asigurat că vor oferi expertiza română în procesul de aliniere la standardele și exigențele europene.

Precizăm că ministrul afacerilor externe și integrării europene, Natalia Gherman a efectuat o vizită de lucru la București în perioada 27-28 august, fiind invitată de omologul său român, Titus Corlățean.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri