-0 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Nantoi: Victoria lui Năstase în alegeri ar fi un pas spre ruinarea sistemului Plahotniuc

Must read

Comentarii recente

Victoria lui Andrei Năstase în cadrul alegerilor pentru funcția de primar al capitalei ar însemna un pas spre ruinarea sistemului „statul captiv”, construit de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, susține analistul politic Oazu Nantoi.

Oazu Nantoi a declarat în cadrul unui interviu pentru Jurnal de Chișinău că principala miză a lui Plahotniuc în alegerile din capitală este Silvia Radu.

„Doamna Silvia Radu este candidata promovată de Vladimir Plahontiuc. Trebuie să fii orb ca să nu înţelegi acest lucru. Modul în care a fost prezentată activitatea acesteia în calitate de primar general, începând de la 6 noiembrie, când a fost numită în această funcţie, şi până în prezent, denotă că i se face campanie electorală. La fel, modul miraculos în care socialiştii au votat în tandem cu democrații decizii strategice, cum ar fi bugetul municipal, decizie tărăgănată cu lunile sau ne-votată în genere. Este evident că, începând cu 6 noiembrie, doamnei Silvia Radu i se face campanie electorală”, a declarat Oazu Nantoi.

El a mai spus că principalul oponent al regimului este Andrei Năstase, a cărui victorie poate însemna un prim pas spre ruinarea sistemului construit de Plahotniuc.

„Lupta decisivă se va da în turul doi. Nu pot face pronosticuri privind rezultatele concrete, dar Andrei Năstase va lupta să iasă în turul doi şi atunci vom vedea în ce măsură locuitorii oraşului sunt sensibili la situaţia pe care secretarul general al Consiliului Europei, domnul Thorbjorn Jagland, a numit-o „stat captiv”. Este evident că victoria lui Andrei Năstase va fi un pas în direcţia ruinării acestui sistem.

Candidatei Silvia Radu i s-a creat de la 6 noiembrie până în prezent un rating care nu poate fi neglijat. Important este ca Andrei Năstase să iasă în turul doi şi atunci vom vedea în ce măsură societatea este conştientă de situaţia politică pe care o avem în Republica Moldova”, a precizat Oazu Nantoi.

Sursa:cotidianul.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. ÎNCERCAREA „TRAIAN BĂSESCU” PENTRU BASARABIA

  Traian Băsescu a fost președinte al României în perioada 21 decembrie 2004 – 21 decembrie 2014. La sfârșitul mandatului s-a gândit, că dacă a reușit să tragă pe sfoară distinsul popor european român timp de 10 ani, de ce n-ar putea trage pe sfoară „barbarii, cu ochi albaștri, blonzi”, vorba poetului, adică „corciturile” ăstea nenorocite din Basarabia, încă cel puțin vreo 10 ani?

  Ironia sorții este că Traian Băsescu este născut pe 4 noiembrie 1951 în orașul Basarabi, azi orașul Murfatlar, județul Constanța, oraș cu peste 10 mii de locuitori. Așa, că însuși cel de sus a vrut ca noi românii basarabeni să trecem prin încercarea „Traian Băsescu”, care ne este dată de însuși Dumnezeu și nici n-avem de ce ne plânge de soartă.

  Așa, că zis și făcut! Pe data de 3 noimbrie 2017 Traian Băsescu a postat pe contul său de Facebook și câteva poze de la eveniment, dar și un text în care spune că este foarte fericit că a devenit cetățean al Republicii Moldova. „Azi, am depus jurământul pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova. Am devenit cetăţean pe teritoriul de la frontiera de Vest a României până la Nistru şi puţin dincolo de Nistru. Mulţumesc Republicii Moldova că ne-a acceptat, pe mine şi pe Maria, drept cetăţeni ai săi”.

  Mă rog, de fericire și după un pahar de țuică de pere bună ca la noi la Bisericani se mai întâmplă să confunzi frontiera de Est cu cea de Vest, dar acta-i o nimică toată față de marea șansă dată de bunul Dumnezeu peste capetele basarabenilor noștri de a-l avea alături de ei pe marele lor compatriot român Traian Băsescu. Uneltirile ulterioare ale monstrului
  mancurt prorus Igor Dodon sunt efemere și pot fi înlăturate, dacă va fi sinceritate și bunăvoință. Aaa, și totuși într-adevăr, frontiera de Vest, fiindcă șmecherul marinar deși cu
  țuica în cap, avea în vedere că-i cetățean al României și al Republicii Moldova, devenind cetățean pe întreg teritoriul oficial recunoscut al românilor.

  Cu părere de rău la acest capitol avem mari regrese, care sunt legate în primul rând de caracterul lipsit de sinceritate și speculant al „animalului” politic expreședintelui român Traian Băsescu. Atacurile virulente și fără nici un fel de temei și explicații, cât de cât
  plauzibile, împotriva președintei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) dnei Maia Sandu și împotriva președintelui Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) dlui Andrei Năstase sunt cea mai bună dovadă în acest sens.

  Prima dată am auzit de realizatorul de la Realitatea TV, dl Rareș Bogdan acum câțiva ani, când pentru o perioadă de timp relativ scurtă Realitatea TV era retransmisă la Chișinău prin
  cablu de Sun TV. M-a impresionat mult nu numai pentru fizionomia lui atât de moldovenească și sinceră, dar și combativitatea dumnealui de asemenea sinceră, ca jurnalist. Am reținut stăruințele dlui Rareș Bogdan pentru a procura un microbus școlar pentru una din școlile românești din stânga Nistrului. După câte țin eu minte acest lucru, care nu-i nici pe departe simplu, i-a reușit.

  Recent jurnalistul român Rareș Bogdan, moderatorul talk-show-ului „Jocuri de Putere” spunea: „Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, face un „joc ciudat” și o „politică dăunătoare” la Chișinău”. Mai departe despre „jocul ciudat” al lui Băsescu, dl Rareș Bogdan precizează: „Se plimbă prin Moldova fără să spună nimic real de Plahotniuc. El face concurs de plimbări prin Republica Moldova fără să scoată un cuvânt despre personajul care calcă în picioare orice urmă de democrație în Basarabia. Ciudat joc! Politica care o face peste Prut este dăunătoare opoziției de acolo”.

  Aici îmi permit să-l complectez pe distinsul nostru compatriot de peste Prut, dl Rareș Bogdan și s-o spun mai direct și mai moldovenește. Fostul președinte al României „animalul” politic Traian Băsescu urmărește interese meschine, ușor spus nesincere și trece intenționat cu
  vederea capturarea justiției din Basarabia de oligarhul uzurpator și fățarnic Plahotniuk, urmată de uzurparea Parlamentului prin coruperea cu mită și șantaj a majorității aleșilor poporului, instalarea guvernuluii său de buzunar, numit șmecherește guvernul Pavel Filip.

  Una din cele mai banditești „realizări” ale oligarhului fățarnic Plahotniuk este schimbarea sistemului electoral din cel pe liste de partid în cel mixt, potlogărie realizată cu ajutorul lichelele sale „academicianul” septuagenar Nicolae Dabija (Ciobanu), „profesorul” septuagenar coadă de topor Petru Bogatu și desigur aliații săi socialiști în frunte cu conducătorul lor, monstrul mancurt prorus președintele Republicii Moldova Igor Dodon. Apropo, monstrul mancurt
  prorus Dodon a și fost ales președinte al Republicii Moldova cu contribuția oligarhului fățarnic Plahotniuk, care i-a asigurat cele 4,22% de voturi ce au făcut diferența.

  Ce înseamnă votul mixt pentru Republica Moldova, țară capturată de oligarhul uzurpator Plahotniuk cu droaia lui de lichele baronași locali, lacomi și flămânzi a spus-o chiar
  „animalul” politic Traian Băsescu, scurt și cuprinzător, înainte de a se alia cu gașca oligarhului Plahorniuk: „Votul mixt este o prostie!” Sistemul de vot mixt are cel puțin
  jumătate din metehnele celui majoritar uninominal, care distorsionează realitatea, favorizează partidele mari cu resurse financiare și defavorizează partidele mici. Sistemul mixt ca și cel uninominal va avantaja PD și PSRM – partide care au cele mai mari resurse financiare, de informare și umane. Chiar dacă PD nu este în topul preferințelor persoanelor, în urma alegerilor într-un sistem mixt acesta are șanse foarte mari să câștige alegerile.

  Despre epopeia escrocului Ilan Șor care a furat 2,9 miliarde de dolari de la poporul moldovenesc și s-a oploșit sub aripa protectoare a stăpânului justiției din Republica Moldova, oligarhul uzurpator Plahotniuk, scăpând până acum de închisoare și neîntorcând statului moldovenesc nici măcar un singur bănuț se spun adevărate „legende”. Pe posturile de televiziune Publika TV, Prime TV, Canal 2 și Canal 3 ale companiei General Media Group Corporation, care aparține
  oligarhului uzurpator Plahotniuk se „curăță” neîncetat imaginea escrocului Ilan Șor în timp ce justiția capturată de oligarh tărăgănează al doilea an judecarea dosarului escrocului Ilan Șor la Curtea de Apel. În impul „plimbărilor” sale prin Moldova „unionistul” „animal” politic Traian Băsescu n-a spus nici un cuvânt, nici despre capturarea statului, nici despre uzurparea sistemului electoral și nici despre protecția pe care o acordă oligarhul uzurpator Plahotniuk escrocului Ilan Șor, protecție care fără doar și poate ascunde mită în proporții deosebit de mari.

  Anatol Șalaru, adjunctul lui Traian Băsescu în Partidul Unității Naționale (PUN) este un fost „nenorocire” de student și apoi „nenorocire” de „absolvent” al fostului Institut de Medicină din Chișinău, azi Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”. Anatol Șalaru a „studiat” și „absolvit” la specialitatea de „medic sanitar”, unde erau
  trecuți cei mai nenorociți și lenoși studenți, cu condiția ca după absolvire să se înroleze în Armata Sovietică ca medici sanitari, fiind de regulă trimiși în garnizoanele din Răsăritul Îndepărtat al Rusiei, unde trebuiau ca 25 de ani să caute păduchi pe capetele tunse chilug și limbrici în fundurile pătrate ale soldaților ruși. Condiția pusă de decanat studenților leneși din cursurile superioare trecuți la specializare era cât se poate de simplă, ori înrolarea în armată, ori „Do svidania!”.

  Anatol Șalaru este născut în anul 1962. Deși, nu am date referitoare la anul absolvirii de acesta a fostului Institut de Stat de Medicină din Chișinău, dar eu n-ași dori nici
  celui mai aprig dușman al meu să fie lecuit de „medicul” sanitar Anatol Șalaru, poate doar expreședintelui român „animal” politic Traian Băsescu, oligarhului uzurpator fățarnic Plahotniuk și monstrului mancurt prorus Igor Dodon. Apropo, pe ultimul l-ași interna la staționar ca să-l lecuiască ca „leceaiușcii vraci” „medicul” sanitar Anatol Șalaru până la sfârșit, ca să nu mai îndruge tâmpenii antiunioniste. Șmecherul „medic” sanitar Anatol Șalaru
  în plină perioadă sovietică se pare că s-a eschivat de la înrolarea în Armata Sovietică și de la cei 25 de ani de control al capetelor tunse chilug de păduchi și al fundurilor pătrate soldățești de limbrici. Acum „medicul” sanitar Anatol Șalaru intenționează să-i controleze de păduchi și de limbrici pe unioniștii din PUN-ul „animalului” politic absolut lipsit de sinceritate Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri