Val Butnaru CabinetulSă încep cu o butadă. Mulţi dintre dumneavoastră nu veţi fi de acord, probabil, cu ce-am să spun, dar tocmai de asta e şi butadă ca fiecare s-o trateze după propriul plac. Aşadar, butada.

Atunci când guvernanţii ne mint pe noi, cei care i-am votat, înseamnă că situaţia nu e chiar atât de proastă. Înseamnă că încă nu e chiar totul pierdut. Înseamnă că nu au furat încă ultimul bănuţ de-al nostru. Atunci însă când guvernanţii încep să spună adevărul, înseamnă că ne confruntăm cu un dezastru. Putem fi siguri că totul a fost furat, iar guvernanţii nu se mai tem de furia şi protestele noastre.

Aşa cum la noi minciuna rămâne trucul preferat al politicienilor, putem trage concluzia că mai sunt speranţe. Guvernanţii vor să ne adoarmă vigilenţa. Înseamnă că se tem de furia şi protestele noastre. Mi se pare că de acest lucru trebuie să ţinem cont atunci când, pe 7 iunie, vom ieşi în Piaţă la protestul cel mare, organizat de Platforma DA.

Minciuna lor continuă şi asta e bine. Rezultatele ultimului sondaj de opinie arată clar ce păţesc cei care consideră că faptele lor criminale vor rămâne netaxate. Se pare că electoratul nostru se deşteaptă şi nu mai are de gând să voteze PD-ul lui Plahotniuc şi PLDM-ul lui Filat. Acum rămâne să se deştepte procurorii, anchetatorii, judecătorii.

După ce PD-ul lui Plahotniuc, bunăoară, va rămâne în afara Parlamentului, noul Procuror General va avea mâinile dezlegate şi va putea trimite dosarul lui Plahotniuc în instanţa de judecată. Ce mai dosăroi va mai fi şi acesta! Şi ce ani grei de puşcărie îl aşteaptă pe Ulinici Monitorizatul! După care va veni rândul lui Platon. Apoi şi eşuatul Filat se va aşeza pe banca acuzaţilor. De sovieticul general Voronin nici nu mai vorbim! Va avea un dosăroi pe potriva celui al lui Plahotniuc. Apoi va veni rândul plevuştii. Hoţul inocent – Shor, Ostap Bender de Făleşti – Renato Usatîi, trădătorul de Patrie ot Sadova – Igor Dodon, prăjina de la BNM – Dorin Drăguţanu, scula de la CNA – Viorel Chetraru şi încă mulţi, mulţi alţii! Şi la muţi, mulţi ani!

Minciuna continuă în cazul BEM. Semn că nu au de gând să întoarcă miliardul furat. Minciuna continuă şi în cazul Aeroportului. Instanţele de judecată au futbolit de la unii la alţii, timp de doi, ani dosarul intentat de PLR. Miercurea viitoare, pe 3 iunie, Curtea de Apel va fi nevoită, în sfârşit, să ia o decizie în acest caz strigător la cer.

Cred că ar trebui să facem un efort şi să venim miercuri la Curtea de Apel ca să ne vadă toată lumea. Inclusiv ambasadele străine, inclusiv funcţionarii europeni. Ca să înţeleagă şi Ion Pleşca, preşedintele Curţii că ne pasă. Că nu vom permite să îngroape adevărul despre furtul Aeroportului. Aşa cum au ieşit la suprafaţă fărădelegile de la BEM, la fel vom afla şi numele celor implicaţi în jaful de la Aeroport.

Sursa:jurnal.md

(227 accesari)