15.6 C
Chișinău
duminică, 2 octombrie, 2022

Moscova: Sancţiunile occidentale nu vor afecta vânzările de armament

Must read

Comentarii recente

imageResizeSancţiunile Uniunii Europene şi Statelor Unite împotriva Rusiei nu vor afecta vânzarea de arme ruseşti, a afirmat miercuri Rosoboroneksport, compania publică rusă care se ocupă de exportul de armament.

„Pieţele noastre pentru (vânzarea) armelor nu s-au schimbat (…). Cumpărarea de arme ruseşti nu va scădea”, a declarat un purtător de cuvânt al Rosoboroneksport, citat de agenţia Interfax, în cadrul unei expoziţii tehnologice la Jukovski, în regiunea Moscova.

Rusia intenţionează, în plus, să îşi crească exporturile de armament terestru, a anunţat la rândul său directorul adjunct al Rosoboroneksport, Igor Sevastianov, fără a oferi precizări.

„Conflictele locale nu necesită întotdeauna aviaţie, submarine sau sisteme de apărare antiaeriană. Este nevoie de tancuri, mitraliere şi puşti automate”, a subliniat el, citat de Interfax.

În 2014, Rosoboroneksport intenţionează să exporte arme şi echipamente militare în valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, o sumă similară celei a anului trecut, a adăugat el.

Rusia, pe care Occidentul o acuză că este implicată în conflictul din Ucraina, este vizată de sancţiuni europene şi americane fără precedent, cele mai aspre fiind introduse la 1 august.

Sancţiunile adoptate de UE prevăd în special interzicerea importului şi exportului de arme ruseşti.

sursa: mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri