8.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Monica Macovei: Să anchetezi penal un prim-ministru e vârful. Există pericolul să avem o vară fierbinte de suspendare a Justiţiei

Must read

Comentarii recente

Monica MacoveiDacă oamenii s-au săturat, să iasă în stradă, pentru că s-ar putea să pierdem ce am câștigat în acești ani. Acesta este mesajul europarlamentarului Monica Macovei, care avertizează că e posibil ca politicienii să se unească împotriva DNA. Ea a mai spus că se așteaptă la „o vară fierbinte de suspendare a Justiţiei”.

„Nu este nevoie să anunțe cineva. Investigarea premierului, refuzul de a demisiona, votul din Cameră, Şova și alții, toate acestea sunt publice fără să mai anunțe nimeni nimic. Ele apar în toată presa străină. Răspunsul trebuie să fie pe fond şi e foarte simplu: de ce nu pleci, de ce nu vrei să urmeze investigația până la capăt?”, a spus Monica Macovei, referitor la faptul că cineva din România ar anunța Agenția Stratfor sau presa occidentală, așa cum au afirmat câțiva reprezentanți ai Puterii.

„În materie de anticorupţie, instituțiile merg bine, în materie de reacţie a politicienilor lucrurile merg foarte prost. Când DNA a ajuns în vârf, în deplinătatea puterii – să anchetezi penal un prim-ministru e vârful – atunci e și pericolul cel mai mare și e posibil ca toți politicienii din România, sau cei mai mulți, să se unească împotriva DNA și să avem o vară fierbinte de suspendare a Justiţiei”, a subliniat europarlamentarul.

Întrebată ce ar putea să se întâmple pentru ca Direcția Națională Anticorupție să fie apărată, Monica Macovei a răspuns: „Până acum au sărit cei din afară, SUA, Marea Britanie, Olanda, Franţa, Germania. Se discută şi la Bruxelles, dar eu îmi doresc să iasă românii, pentru că Justiția din România, DNA, judecătorii, tot ce fac fac pentru lege și pentru români. Ei trebuie să iasă (în stradă – n.r.)”.

„Dacă ies 100.000 de oameni în București… să-și spună cuvântul. E esenţa democraţiei. Un popor inert e cel mai mare pericol pentru democrație. Dacă oamenii s-au săturat, să iasă (în stradă – n.r.), s-ar putea să pierdem ce am câștigat în acești ani”, a punctat Monica Macovei.

Sursa:digi24.ro

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri