Monica-MacoveiEuroparlamentarul Monica Macovei este de părere că oligarhul Vladimir Plahotniuc controlează totul în Republica Moldova și că prin excluderea Partidului Liberal din formula de guvernare și înlocuirea acestei formațiuni cu Partidul Comuniștilor a pus în pericol parcursul european al Republicii Moldova.

,,Federația Rusă dorește să reia controlul asupra fostelor state comuniste. Este evident că R. Moldova este foarte la îndemână. […] Rusia a anexat Crimeea, Republica Moldova este în vecinătate, Plahotniuc, la Chișinău, guvernează cu sprijinul comuniștilor. Sunt în pericol, de asemenea, țările baltice, România, Polonia și altele”, a declarat Monica Macovei în cadrul unui interviu acordat marți, la Strasbourg, postului Europa Liberă.

Eurodeputatul consideră că cetățenii Republicii Moldova au fost trădați de guvernarea actuală, sprijinită de comuniști. ,,Și atunci se ridică niște întrebări. Să nu uităm că dl Plahotniuc, vicepreședinte al PD, controlează totul. Aceasta este opinia mea, după experiența acumulată în R. Moldova.Se ridică întrebarea: de ce dl Plahotniuc a făcut în așa fel încât PL să nu intre la guvernare? De asemenea, de ce s-a înțeles cu comuniștii pentru sprijin în Parlament? Eu nu cred că PCRM va acționa pentru punerea în aplicare a reformelor. Până acum au fost adoptate ca legi. Acum este momentul cel mai dificil. Acum aceste legi trebuie aplicate. Și cu cine vii la guvernare într-o perioadă ca aceasta? Cu comuniștii, care au fost la putere? Care nu au făcut nici o reformă! Cum de s-a ajuns ca această situație să fie atât de convenabilă Rusiei? Moldovenii au votat anul trecut, in noiembrie, pentru un drum  european. Cu toate dezamăgirile lor. Iată că politicienii au făcut altfel”, a spus Monica Macovei.

După două luni de la alegerile parlamentare din noiembrie 2014, PLDM și PDM au anunțat formarea unei coaliții minoritare de guvernare, fără participarea liberalilor. Alianța pentru o Moldovă Europeană este susținută de PCRM.

Sursa:infoprut.ro

 

(198 accesari)