-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Moldovenii sărbătoresc Ziua Umorului la Odesa

Must read

Comentarii recente

 1_aprilieDe 40 de ani, orașul Odesa este transformat într-un curcubeu de zîmbete, unde farsele și glumele pentru toate gusturile sunt în capul mesei. Moldovenii nu ezită să participe la sărbătoare.

Festivalul Iumorina, găzduit de orașul istoric Odesa adună sute de oameni în fiecare an de 1 aprilie. Întreaga urbă simte sărbătoarea, întrucît pe străzile populate de turiști sunt întinse iarmaroace dedicate acestei zile. Meniul programului festiv presupune – paradă de măști vesele, concursuri, reprezentații și concerte în aer liber, degustări, caricaturi și în final, focuri de artificii.

În fiecare an, agențiile de turism din Moldova oferă posibilitatea  studenților de a merge la Festivalul Umorului. O reprezentanță turistică a comunicat pentru glasul.md că în acest an 4 autocare cu aproximativ 215 tineri au plecat aseară la Odesa. Pentru doar o zi, aceștia au scos din buzunar cîte 165 de lei.

Ziua de 1 aprilie este recunoscută ca fiind Ziua Păcălelilor în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, Germania, Franţa și Moldova. Tradiția populară explică superstiția că cei care nu fac o farsă pînă la ora prînzului, vor avea parte de un ghinion.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri