15.6 C
Chișinău
duminică, 2 octombrie, 2022

Moldovenii din Franța vor protesta, la Paris, împotriva guvernării; Care le sunt cerințele

Must read

Comentarii recente

Turnul EffelDiaspora moldovenească din Franța se va alătura protestului organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr – DA, duminică, 3 mai, la Chișinău. Ei vor organiza, în aceeași zi, începând cu ora 13:00, un protest în capitala țării – Paris.

Protestul va avea loc pe esplanada Trocadero, din preajma Turnului Eiffel. Mai mult decât atât, membrii diasporei din Franța se adresează tuturor concetățenilor din Republica Moldova să se alăture protestului organizat duminică, 3 mai, în centrul Chișinăului.
Membrii diasporei din Franța vor protesta „în legătură cu degradarea vertiginoasă a situației economice, social-politice și a sistemului financiar-bancar din Republica Moldova, împotriva corupției, mafiotizării și capturării tuturor structurilor de stat de către clanurile criminale”.

Totodată, ei vor solicita „menținerea fermă a cursului de integrare europeană; tragerea la răspundere penală și imediata a persoanelor vinovate de furtul miliardelor de lei din bănci; pedepsirea penală a persoanelor responsabile de violențele asupra manifestanților din aprilie 2009; demisia neîntârziată și necondiționată a conducerii Procuraturii Generale, CNI, CNA, CSJ, CSM, a Curții de Apel, Serviciului Vamal și a altor structuri loiale clanurilor oligarhice, precum și încetarea imediată a atacurilor asupra libertății presei, a șantajului și amenințărilor asupra oponenților politici, avocaților și judecătorilor onești”.

Potrivit lui Alexandru Levițchi, membru al grupului de inițiativă, la protest sunt așteptate în jur de 100 de persoane.
Potrivit membrilor Platformei DA, manifestații de protest vor organiza și cetățenii moldoveni aflați în alte state europene.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri