kishinev-Vize_Vise_Shenghen_in_Europagt_1232În concordanţă cu procedurile europene, taxa pentru obținerea vizei ar putea să se reducă. Anunțul a fost făcut ieri de către ministrul delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Cristian David.

„Este o posibilă reducere a acestei taxe, chiar dacă România este parte a regimului de vize Schengen, ceea ce înseamnă că ne conformăm şi ne aliniem unor standarde privind emiterea acestor vize. (…) Suntem în analiză privind posibilitatea măcar a unor reduceri pentru vizele eliberate cetăţenilor români din Republica Moldova. După o analiză la nivelul ministerului, în concordanţă cu procedurile europene, vom putea să dăm un răspuns”, a declarat David.

Mai mult decît atît, oficialul a menționat că poate fi luată în considerare o simplificare a procedurilor de acordare de cetăţeniei în contextul întăririi legăturilor dintre România şi românii din afara graniţelor. Asta pentru că „legătura prin cetăţenie este (…) singura trainică şi solidă, pe care românii din afara graniţelor o pot avea cu România”.

 

(250 accesari)