3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

Moldova semnează Acordul de Asociere RM-UE pe 27 iunie

Must read

Comentarii recente

RM-SI-UEAcordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană va fi semnat pe 27 iunie la Bruxelles. Anunțul a fost făcută astăzi, la Chișinău, de președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

„Îl invit pe domnul Iurie Leancă pe 27 iunie la Bruxelles, atunci când vom semna Acordul de Asociere cu Republica Moldova. Vom face acest lucru împreună cu ceilalți șefi de state și guverne ale UE. Invit fiecare moldovean să arunce o privire trează și bine gândită la prevederile Acordului de Asociere. Acordul nici într-un caz nu vă va schimba identitatea, dar va oferi noi oportunități de dezvoltare”, a declarat Herman Van Rompuy.

Amintim că Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, inclusiv Acordul de Liber Schimb pe 29 noiembrie, în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Anterior, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a menționat că Uniunea Europeană va semna Acordul de Asociere cu Republica Moldova până în iunie anul curent.

După semnare, documentul urmează să fie ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova, de către legislativele celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, dar şi de către Parlamentul European.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri