12.2 C
Chișinău
duminică, 26 martie, 2023

Ministrul român de Externe: Trebuie să facem diferență între protestele de la Chișinău

Must read

Comentarii recente

bogdan aurescuProtestele care se desfășoară în prezent în centrul capitalei sunt diferite. Unele sunt sincere, pornite din intenția de a impulsiona reformele în Republica Moldova, iar celelalte au rolul de a reorienta parcursul țării noastre spre vectorul estic, este de părere ministrul român de Externe Bogdan Aurescu.

Aurescu a reconfirmat „sprijinul ferm” al României pentru Republica Moldova și parcursul european al țării noastre.

orasul demnitatii„Sunt mai multe tipuri de proteste și mai multe tipuri de protestatari. Există o anumită parte a demonstranților care erau și cred că sunt în mod firesc nemulțumiți de o anumită stare a economiei, de anumite probleme din sistemul bancar din Republica Moldova și care, de altfel, s-au angajat zilele trecute într-un dialog cu autoritățile Republicii Moldova (…). Pe de altă parte, vedem o serie de protestatari din partea opoziției, din Partidul Socialist, Partidul Nostru al domnului Usatîi, care profită, de fapt, de aceste demonstrații pașnice și care au ca obiectiv reorientarea politicii Republicii Moldova spre vectorul estic”, a declarat șeful diplomației române într-un interviu pentru Agerpres.

Aurescu nu a dorit să comenteze reținerea președintelui PLDM Vladimir Filat, dar și-a exprimat susținerea pentru Guvernul Streleț, pe care l-a îndemnat să accelereze reformele.

„Important e ca răspunsul pe care autoritățile de la Chișinău îl dau să fie unul orientat spre soluții. Discutând zilele trecute cu prim-ministrul Republicii Moldova, care s-a aflat în cursul zilei de marți la București, am constatat determinarea prim-ministrului și a guvernului de la Chișinău pentru a găsi soluții, pentru a merge mai departe pe calea reformelor democratice și proeuropene, pentru a merge mai departe pe calea apropierii de Uniunea Europeană, pentru a rezolva problemele — unele dintre ele sunt recunoscute ca fiind îndreptățite — pe care le ridică acea parte a demonstranților, care sunt totuși dornici să se angajeze într-un dialog constructiv cu autoritățile”, a mai spus Bogdan Aurescu.

Sursa:independent.md

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri