9.4 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Mii de oameni au protestat în România a pentru a 20-a zi consecutiv

Must read

Comentarii recente

protest romCâteva mii de oameni au ieșit în stradă pentru a 20-a zi consecutiv la București și în altă orașe ale României, continuând protestele împotriva Guvernului condus de social-democratul Sorin Grindeanu.

Aproximativ 2.000 de oameni s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Capitală. La ora 21.00, ei au cântat imnul naţional şi au aprins, în acelaşi timp, lanternele telefoanelor.

Cei mai mulţi dintre manifestanţi au stat sub umbrele. Majoritatea celor din piaţă au purtat pe braţ banderole galbene pe care scria #rezist. Ca de obicei, voluntarii au împărţit demonstranţilor ceai cald.

Manifestanţii au scandat: “Vă vedem”, “Demisia”,”DNA să vină să vă ia”, “Jos penalii” şi au cântat: “Ole, ole, ole, o dorinţă sinceră, România liberă”, “Dragnea la închisoare, Dragnea la închisoare, la mulţi ani”.

Demonstranţii au fluturat steaguri tricolore, au fluierat, au bătut în tobe şi au suflat în vuvuzele.

Pe pancartele purtate de cei din piaţă se putea citi: “Piteştiul, sluga PSD”, “Dragnea şi Tăriceanu, afară din Parlament”, “Meleşcanu ce făcuşi, ai mâncat spanac la ruşi?”.

Imediat după ora 21.00, manifestanţii au început să plece. La ora 22.00, în Piaţa mai erau doar câteva zeci de oameni. Ei au cântat din nou imnul şi au scandat: “România, trezeşte-te”.

Peste 3 mii de oameni au protestat în Cluj, iar la Timișoara au ieșit în stradă în jur de 2 mii. S-a protestat și în alte orașe ale României.

Numărul record de manifestanţi în Piaţa Victoriei a fost atins în 5 februarie, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Duminică seară, aproximativ 100 de persoane care susţin Guvernul au protestat, mai bine de două ore, în faţa Palatului Cotroceni, pentru a cincisprezecea zi consecutiv, cerând demisia preşedintelui Iohannis.

Protestatarii au huiduit, au scandat “Luptăm, luptăm, Guvernul apărăm”, “Preşedinte trădător, ţi-ai bătut joc de popor”, “Bucureşteni, veniţi la Cotroceni” şi au cântat, la portavoce: “Dacă pleci, ia şi cucuveaua”.

Recordul de participanţi la manifestaţia de la Palatul Cotroceni a fost în prima zi de proteste, din 5 februarie, când au ieşit în stradă peste 2.000 de oameni.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri