Platforma-DA-640x360Urmare a deciziei de ieri a Comisiei Electorale Centrale, care a respins inițiativa de organizare a unui referendum național privind modificarea Constituției, reprezentanții Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” anunță reluarea protestelor masive împotriva actualei guvernări. Despre aceasta a comunicat astăzi Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă. 

„Comisia Electorală Centrală, la comadă politică, a nesocotit atât spiritul, cât și litera Legii Supreme, și a ales să satisfacă interesele huntei plahotniuciste în detrimentul unei inițiative civice și populare. Dat fiind faptul că din punct de vedere juridic unica cale de accedere la o instituție de drept internațională o constituie contestarea actului ilegal al CEC în instanțele moldovenești, biroul executiv al grupului de inițiaivă va depune actele de contestare în instanță în termenul prevăzut de lege”, a menționat Năstase.

Potrivit membrilor Platformei „DA”, necătând la faptul că poporul a făcut un exerciţiu democratic, în conformitate cu prevederile Constituției, fiind creat și grupul de inițiativă cu implicarea unui număr imens de oameni, cele peste 400.000 de semnături au fost aruncate pur și simplu la gunoi. În acest sens, reprezentanții „DA” susțin că singura metodă legală de a lupta cu regimul criminal îl constituie protestele masive.

„Având în vedere activităţile criminale de ultimă oră, ignorarea revendicărilor populare şi a recomandărilor partenerilor de dezvoltare, neinvestigarea reală a furtului de miliarde şi nerecuperarea acestora, împovărarea cetăţenilor cu taxe, tarife şi preturi majorate ca urmare a furtului secolului, punerea pe umerii oamenilor a recuperării de către BNM a miliardelor furate din rezervele naţionale, chemăm întreaga ţară, inclusiv cetăţenii din diasporă, la un protest de mare amploare duminică, 24 aprilie”, a declarat Andrei Năstase.

Comisia Electorală Centrală a respins inițiativa Platformei „Demnitate și Adevăr” privind organizarea referendumului național de modificare a Constituției, și asta deoarece autorii nu ar fi întrunit condițiile prevăzute de Legea Supremă. În cazul unei decizii în favoarea plebiscitului, cetățenii urmau să se pronunțe pentru sau împotriva reducerii numărului deputaţilor în Parlament, excluderii inviolabilităţii parlamentare, alegerii și demiterii șefului statului prin vot direct.

Sursa:basarabia.md

(21 accesari)