-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Maia Sandu și Igor Grosu ar putea fi trași la răspundere penală

Must read

Comentarii recente

sursa foto: esp.md

Crearea unui tribunal specializat pentru fapte de corupție, care ar face posibilă tragerea la răspundere penală a celor care au votat pentru acordarea banilor din rezerva de națională pentru сele 3 bănci devalizate: BEM, Banca Socială, Unibank și tragerea la răspundere a celor care au votat pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Sunt acțiunile care ar urma să fie înterprinse în dosarul furtul miliardului, potrivit procurorului general. Alexandr Stoianoglo.

Acesta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că pe dosarul „Furtului Miliardului” au fost trimiși în judecată „zeci de persoane” și s-a pus sechestru pe bunuri în valoarea de 3,1 miliarde de lei iar acum ar urma să fie investigată perioada 2010-2015, care a stat la baza „Furtului Miliardului”.

Stoianoglo a declarat, de asemenea, că va fi posibilă tragerea la răspundere a celor care au votat pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

În aceeași ordine de idei, Procurorul General a sugerat că ar putea fi trași la răspundere penală și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, dar și Președintele Parlamentului, Igor Grosu, care au votat în trecut în ședințele Guvernului pentru modificarea legislației, precum și pentru acordarea garanțiilor de stat în valoare totală de peste 13 miliarde de lei.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri