26.1 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Maia Sandu: Guvernarea din RM riscă să ajungă pe primul loc în categoria regimurilor autoritare

Must read

Comentarii recente

Guvernarea de la Chișinău riscă să se pomenească în topul regimurilor autoritare, dacă continuă să persecute opoziția, consideră președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, cu referire la comisia de anchetă creată în Parlament, la inițiativa PD, care va avea misiunea să ancheteze activitatea Fundaţiei „Dialog Deschis”, condusă de Ludmila Kozlowska.

„Abia aștept să fiu chemată la audieri. Abia aștept să văd ce va face guvernarea, pentru că asta o să-i plaseze în categoria regimurilor autoritare pe primul loc. Nici în Rusia sau Belarus nu se întâmplă asta. Nu am încălcat legea, iar tot ce vrea să construiască acum PD va veni ca un bumerang peste acest partid, pentru că asta o să fie o încălcare foarte gravă a libertăților nu doar ale opoziției, dar și ale cetățenilor. Dincolo de lider al PAS, eu sunt cetățean care are dreptul să călătorească liber”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

În cadrul emisiunii, președinta PAS a oferit detalii despre procesul de selectare a candidaților din partea blocului electoral format cu Platforma DA.

„Noi am transmis toate numele potențialilor candidați și acum se întâmplă procesul de filtrare. Când se va termina procesul, vor reveni cu detalii cei de la Parlament Curat. Asta nu înseamnă că dacă am transmis câteva CV-uri acolo, nu suntem deschiși și pentru alte nume. Filtrul este același pentru toți și o să ne subordonăm evaluării pe care o face echipa de la Parlament Curat”, a spus liderul PAS.

Maia Sandu a adăugat că blocul format dintre Platforma DA și PAS este deschis pentru oameni și din alte partide care au demonstrat că sunt împotriva regimului.

„Noi discutăm cu colegii de la PLDM și vreau să cred că vom găsi o formulă care să aranjeze toate părțile. Suntem deschiși să invităm și oameni din PLDM și din alte partide politice care și-au dovedit caracterul antidictatorial și anti-regim corupt, oameni care se bucură de încrederea cetățenilor, oameni care nu au probleme de integritate. Suntem deschiși ca să venim cu o echipă cât mai reprezentantivă.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate a ținut să transmită un mesaj către guvernare, în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.

„Mesajul pentru guvernare este că planurile lor sunt greșite. După ce și-au scos masca de guvernare pro-europeană nu mai au altă cale. Cred că se inspiră de la regimurile din regiune. Putin a reușit să supraviețuiască mult timp, la fel și Erdogan. Diferența majoră este că țările despre care vorbesc ei sunt bogate și au resurse. Republica Moldova nu are gaze și petrol ca să susțină un regim autoritar. În momentul în care Plahotniuc reușește să izoleze țara total de lumea din afară, acest regim va pica oricum și din motive financiare. Noi nu vrem să așteptăm când regimul va pica din cauza situației economice extrem de proaste, pentru că nu vrem să ajungem ca în Venezuela”, a spus Maia Sandu.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. ÎNCĂ O DATĂ DESPRE BUNICUL OLIGARHULUI UZURPATOR, FĂȚARNIC, VICLEAN ȘI MINCIUNOS PLAHOTNIUK, ACTIVISTUL COMUNIȘTILOR IMPLICAT ÎN DEPORTĂRI ANDRUȘA PLAHOTNIUK

  Păi bine, frații mei moldoveni! Chiar nu mai vroiam să mai vorbesc de acest ins ticălos, fățarnic, cinic, viclean și minciunos, oligarhul uzurpator Plahotniuk. Nu vroiam să mai vorbesc de cel care ne-a uzurpat justiția, apoi ne-a capturat
  Parlamentul și cu acesta captiv ne-a pus noaptea ca hoțul, Guvernul său de buzunar cu miniștrii penali Iurie Leancă și Chiril Gaburici.

  Chiar nu mai vroiam să vorbesc de această canalie, acest rău din umbră, cum de altfel îi este și numele Plahotniuk-Plohoteniuk, ceia ce în limba acestor plaiuri se traduce ca „strigoi”. Acest ins care prin lichelele lui din justiție a invalidat mandatul de primar general al Chișinăului al dlui Andrei Năstase și prin chițibușuri, folosind aceiași justiție capturată de el și metodele raider ne-a erijat una lichelele lui primar general al Chișinăului.

  Protejatul și companionul lui, „juif”-ul durduliu și hoț Ilan Șor ne-a furat suma enormă de 2,9 miliarde de dolari și după peste patru ani de la furt n-a stat nici măcar o singură zi la închisoare și n-a întors poporului moldovenesc nici măcar un singur bănuț, având protecția oligarhului uzurpator, fățarnic, cinic, viclean și minciunos. Acesta ca un adevărat cap al răutăților ce este, terjiversează procesul escrocului la Curtea de Apel Cahul cu intenția de a-l face pe escroc deputat de Orhei și a-l scăpa astfel de închisoare.

  Culmea fățărniciei, ticăloșeniei și cinismului, la 1 octombrie insul de care am scris de mai multe ori, cel care este nepotul activistului comunist și turnătorului la NKVD
  56t65ndrușca Plahotniuk, liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-o postare pe Facebook cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor în Etate, spune că
  are față de bunici doar respect și admirație, fiind clar că acesta se referă în primul rând la bunicul său, fostul președinte al Sovietului Sătesc din satul Costuleni, raionul Ungheni, sluga credincioasă a comuniștilor și turnător la NKVD Andrușca Plahotniuk.

  Da, la sigur, că zbirul bolșevic Andrușca Plahotniuk „merită” din partea nepotului său oligarh uzurpator, fățarnic, cinic, viclean și minciunos Vladimir Plahotniuk „doar respect și admirație” pentru sutele de jertfe ale sale. Maria Botnaru de 72 de ani martoră și jertfă a deportărilor staliniste mărturisește: „Bunelul lui (Andrușca Plahotniuk, n.a.), făcea rău. Toți oamenii i-o deportat și pe tata l-o judecat din
  pricina lui, că nu i-a făcut bine cu bani să cumpere el locul cela de moară. Da tata a zis, că eu nu-ți fac bine, și așa și l-o dus, cum o venit rușii l-o luat și l-o dus”.

  Maria Botnaru, una din numeroasele jertfe ale zbirului comunist Andrușca Plahotniuk a fost deportată în Siberia la vârsta de șapte ani împreună cu mama și frații săi. Își amintește cu lux ce amănunte chinurile prin care a trecut: „Aveam șapte ani și jumăte, cam eram clasa întâia și într-o bună dimineață tare, vara, o venit soldații cu puști și ne-o luat cu chelea, așa cum eram din așternut la ora patru dimineața, cinci, de-am era așa, ne-o suit în mașini și ne-o dus frumușel la Călărași. Pe drum nu ne-o dat nici apă, nici nică, până la Călărași. La Călărași ne-o îmbarcat în
  trenuri de estea, cum se duc vacile, gitele, amuia, marfare de estea.”

  Mai departe în postarea sa pe Facebook oligarhul continuă în aceeași notă de cinism, fățărnicie și ticăloșenie: „Ei sunt cei care ne-au învățat ce înseamnă răbdarea, blândețea și bunul simț. Să fim grijulii cu ei, să le arătăm că ne sunt dragi, așa cum au făcut-o și dânșii în relația cu noi. Pentru truda lor, pentru lecțiile de viață pe care ni le oferă, să le demonstrăm recunoștința și prețuirea noastră. Vă mulțumim, dragi bunici! La Mulți Ani!” Bune „lecții de viață și bun simț” se pot lua de la zbirul turnător la NKVD Andrușca Plahotniuk, ce mai vorbă! Da „recunoștință și prețuire” să-i „demonstreze” Maria Botnaru, Petru Vrabie, Mărioara Grosu și alți supravețuitori al calvarului siberian, azi locuitori din Costuleni, Ungheni.

  Astăzi oligarhul uzurpator, fățarnic, cinic, viclean și minciunos Vladimir Plahotniuk își amintește cu atâta cinism și mândrie ticăloasă de răposatul bunicul său, turnătorul
  la NKVD a sute de consăteni, mulți dintrte care nu s-au mai întors din pustietăți niciodată: „Mama întodeauna îmi spune că sunt leit bunelul. La 5 dimineaţa se scula şi ne fugărea pe toţi din casă, chiar şi pe mine, micuţ cum eram…”. Păi bine, bre animalule, pe voi bunelu-tău „la 5 dimineaţa se scula şi vă fugărea pe toţi din casă”, undeva în ogradă, iar pe Maria Botnaru de șapte ani, pe mama și frații ei la 4
  dimineața i-au ridicat din așternut și i-au „fugărit” tocmai în fundul Siberiei înghețate! Înțelegi, care-i deosebirea, dobitocule?

  ###06.10.2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri