16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Maia Sandu, despre laudele lui Plahotniuc: „Încearcă să mă compromită. Un mafiot ordinar, care trebuie să stea la pușcărie”

Must read

Comentarii recente

Maia SanduCandidatul prezidențial Maia Sandu a venit cu o reacție după ce oligarhul Vladimir Plahotniuc i-a adus laude într-un interviu, spunând că dacă va fi pus să aleagă între Igor Dodon și Maia Sandu, va vota pentru candidata PAS la funcția de președinte, deoarece socialistul ar fi periculos pentru viitorul Republicii Moldova.

Sandu califică declarațiile lui Plahotniuc „o încercare disperată” de a o compromite, în contextul în care PPDA, PAS și PLDM au reușit să vină cu un candidat comun pentru scrutinul prezidențial.

„Lui Plahotniuc îi este frică de faptul că cele trei partide au desemnat un candidat comun. Încercarea lui disperată de a mă compromite prin împroșcare cu propria mizerie arată doar lașitate și frică. Ştiind că murdăreşte orice atinge, el vine cu ideea că m-ar sprijini în turul II. Crede că așa îi va crește șansele lui Dodon să câștige alegerile. Dodon, care i-a demonstrat loialitate de-a lungul timpului, va fi un măscărici care îi va face jocul. Doar că oamenii sunt mai deștepți decât îi crede el și vor ști să aleagă corect”, se arată în reacția Maiei Sandu.

Totodată, aceasta spune că „Plahotniuc este doar un mafiot ordinar care încearcă să o facă pe sofisticatul, dar locul lui este la pușcărie, nu la conducerea țării”.

„Plahotniuc este cel mai detestat om din Moldova – oamenii știu asta și el știe asta. Probabil trăiește o dramă personală în legătură cu acest lucru, însă nu-l voi compătimi. Criminalii trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut”, se mai arată în mesajul Maiei Sandu.

Amintim că, Plahotniuc a declarat în cadrul unui interviu pentru Allmoldova că ar vota-o pe Maia Sandu în turul 2 și l-a amenințat pe Dodon cu o revoluție, în cazul în care acesta ajunge președinte.

„Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare. El nu e pericol pentru mine sau PDM, noi i-am făcut față fără probleme până acum (vedeți și moțiunea de cenzură eșuată de acum 3 săptămâni), dar ‎el are o capacitate extraordinară de manipulare și ar putea din postura de președinte să pună țara pe o cale extrem de periculoasă. Maia Sandu cred că este corect direcționată, spune ce gândește, chiar dacă o dă în bară de multe ori și o duc șmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puțin pare sinceră și nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului național. Poate nu ar fi un președinte bun, dar nu cred că s-ar apuca să distrugă țara”, a menționat oligarhul.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri